Taxi, var god vänta

taxi

Nu på morgonen var färdtjänsten återigen försenad 😦
Drygt 10 minuter efter den avgångstid som är satt till 05,45 på måndag ringer jag och anmäler försenat fordon. Hon börjar kolla upp och ser att idag är fordonet bokat till 06,20

Jag reagerade starkt på detta då det är arbetsresor, och han har ett jobb som börjar 07,00.

Hem har han färdtjänst var vardag 15,45, men till jobbet så skiljer det mellan 05,45 och 06,10. Men de olika tiderna är ju sedan länge inplanerade i schemat.
Hon kollar upp och ser att resorna är inbokade normalt 05,45 på måndagar. Men varför de ändrat i dag kunde hon inte ge besked om. Ännu mindre varför de ändrat i dag, och UTAN att kontakta oss. Mitt i detta ringer nu taxichauffören och säger att han är lite sen. Nu lär han knappast komma till jobbet i tid, pga detta 😦

Att bror har arbetsresor är att han skall känna sig trygg och att det skall gå i sina vanliga rutiner. Nät det funkar är han trygg och klara det själv, men när det blir strul, så blir han genast nervös och osäker. Då är det jag som måste gå upp och ringa och kolla vad som hänt. Att det kan hända olyckor och liknande är inte konstigt, och då kan jag förstå att det blir tillfälliga förseningar. Men att boka om avgångstiden med 35 minuter utan att säga något är inte OK.

Tidigare när han hade färdtjänst, så var det ofta problem, så det funkade inte och därför har han nu arbetsresor. Det mesta har fungerat fram till för några månader sedan, då det blivit mer och mer strul.

Nu blir det att ringa och fråga vad som händer. Presentkortet som Västtrafik delar ut som kompensation för dessa missar, kompenserar inte för det löneavdrag han får för sen ankomst till jobbet.

Nu 06,28, dvs 43 minuter sen gör att att han inte kommer i tid till jobbet 07,00. 😦

Uppdatering 07,55
Nu har jag pratat med Samres om vad som hänt.
Där får jag besked att chauffören som skulle hämta 05,45 glömde det. Istället bokade de en ny bil till 06,20. Detta utan att meddela oss. Inte heller kundtjänst för försenat fordon kunde ge detta besked när jag ringde.
Nu har jag försökt ringa och lämna mina synpunkter på detta då är deras telefoner ur funktion och jag skall återkomma senare.
Skall jag skratta eller gråta?

 

6 reaktioner på ”Taxi, var god vänta

 1. Mea M

  Så tråkigt när det slarvas bort att just dessa resor ofta är viktiga för dem som använder dem. Tänker att förståelsen är tyvärr liten omkring själva oron det ofta skapar och som kan förstöra dagen för någon. Hoppas det löser sig i alla fall.

  Gillad av 1 person

  1. Västtrafik har lovat utreda vad som hänt denna gång och bror kommer att få kompensation. Har också fått en mailaadress att maila in när det händer så de kan kontrollera framtiden utan att jag skall ringa och behöva sitta i telefonkö. Det viktiga är inte kompensation utan att få det att fungera. Trygghet både för mig och bror.

   Gillad av 1 person

 2. ogamotoga

  Verkligen dålig stil. Anledningen att taxichaffören är sen och de inte kan ge svar, är väl för att han försovit sig eller nå’t. Hade det varit olycka eller fel på bilen hade de säkert varit ärliga om det. Men hoppas din bror (?) får en bra dag trots allt. 😊

  Gillad av 1 person

   1. När jag nu ringde Samres, så får jag besked att första chauffören glömt att hämta bror, så därför beställde färdtjänsten en ny bil.
    Varför inte ringa och tala om det och varför sade inte kundtjänst när jag ringde något om detta?
    Mystiken tätnar…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s