Små, små ord av kärlek

20160614_051507

IMG_20160618_161350I går var jag och bror på lokal och tog en malt. Bror har inte många vänner så därför är jag oerhörd viktig i hans liv. Han har många ideer som ha vill ha för sig själv men han vill också njuta av det goda i livet, vilket i detta fall är en malt och ett glas Jäger. Vi gick runt på staden och åt en bit mat. Sedan fortsatte vi med promenaden och stannade till på några uteserveringar och drack öl. När vi kom hem tackade han mig flera gånger för en trevlig kväll, och det första han sade efter morgonen ”God morgon” var, tack för en trevlig kväll. Den promenaden och ett par öl på krogen, och han var så glad. Det lilla spred kärlek till honom, kärlek som jag fick tillbaka i små små ord.

När jag sedan kom ut och tittade över åkarna bakom huset och såg det kilometerlånga området med Timotej, så tänkte jag: tänk om jag kunde ha sått små, små från av kärlek över hela området. Se hur kärleken växer till sig under försommaren och när kärleken blommar som  mest, gå ut och plocka en bukett. Tänk att få dela ut buketter med kärlek till sina medmänniskor, och få njuta av den glädje jag ser i deras ögon. Det finns så många som behöver mer kärlek idag, i vår tid. Personer som tappat hopp inför framtiden, personer som blivit utsatta för det ofattbara, eller personen som bara känner sig ensam.

Hela dagen idag har jag funderat på hur kärleken skulle se ut om den växte på en åker. Är det små hjärtan i röda nyanser som växer upp och blir till enorm kärlek? Är det hjärtan i regnbågens färger, som spirar? Är det en klängerväxt som behöver stöd från någon annan för att växa sig stor eller stark? Min fantasi sätter inga gränser.

Gjorde en sökning på Google om just blommande kärlek.

Så små frön av kärlek på din ”levnadsjord”. Plantera dom i ett tidigt skede i livet. Vattna dom rikligen och glöm inte att låta solen skina på jorden, där du har planterat. Mycket kärlek och omsorg, hjälper dina små frön att växa. En dag ser du ett mirakel, det börjar komma upp nåt ur jorden..en vacker stjälk, till slut en vacker blomma, eller flera..Om vi sår små frön av kärlek och vänlighet i ”vår levnadsjord”, får vi skörda vackra kärleksblommor. Det man sår, det får man skörda…Du får så mycket vackert tillbaks, om du sår ”vackra” frön…Du gläds och så din omgivning..
Lycka till!!!
Länk till originalinlägget: Så små frön av kälek

Jag vill plantera kärlek i dig

Jag önskar att du var en liten jordplätt
och att jag kunde så ett litet frö i ditt bröst.
Ett litet frö av kärlek som kunde växa sig stark
och bli till en vacker planta,
som genom sin fotosyntes skulle förse dig
med en obestridlig känsla
av att du duger.
Länk till originalinlägget: Jag vill plantera kärlek i dig

En bild på plantera kärlek hittar du på: plantera kärlek

Kan kärleken se ut som en Kärlekslilja?

Eller är det kanske en dikt?
PLANTERA I DITT HJÄRTA KÄRLEKENS UNDER

Den som har kärleken har allt på denna vår jord
För hur man än ser blir det vårt viktigaste ord
Låt alla dina känslor svalla som vågorna på en ocean
Ditt skönhetssinne blir lika vacker som en röd tulpan

Fånga kärleken i flykten låt den aldrig flyga dig förbi
För den ger dig energi från livets otroliga skafferi
Låt ingen gå kärlekslös utan skänk tankar och empati
Många lider i onödan, tyvärr får de ingen som helst sympati

Kärleken har så många tentakler, den griper tag i varje själ
Denna eld svalnar aldrig och har inga som helst ålderskäl
Den borde få komma in i allas hjärtan och stanna kvar där
Ingen kan någonsin säga att det är en förlustaffär

Så plantera i ditt hjärta rader av kärlekens magiska under
En atmosfär av glädje och skratt i de bästa av stunder
Tänk när man får ett gensvar och allt liksom bara bli härligt
Det är som en sång som alla sjunger riktigt konstnärligt

Bo GRapenskog
Länk till originalet: Plantera i ditt hjärta kärlekens under

Kan det vara en kärlekshistoria som denna?

Hur än blommande kärlek ser ut, så vill jag så den, skörda den och sedan dela med mig av den till alla.

En reaktion på ”Små, små ord av kärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s