Semester

20160605_190710Snart har jag semester och på många många år ser jag fram emot flera veckors ledighet i sträck.
Fick ju hoppa in akut några dagar denna vecka då vi fick sjukdomsfall på jobbet.
Nu tar jag ut lite av denna ledighet innan min semester, så det blir lite semester innan semestern.
De senaste åren har varit väldigt inrutade så jag avstod sommarsemester och plockade ut mina semesterdagar efter hand som jag ansåg av andra orsaker att jag behövde ledigt. Så att vara borta från jobbet under mer än fem veckor känns väldigt lyxigt, må jag säga.
Som max har jag varit ledig en vecka i sträck under senaste 10 åren.

För några dagar sedan skrev min lokalradio på Facebook följande fråga:

Vad ser du mest fram emot i sommar?

Nu på morgonen ska vi prata bland annat om fotbolls EM och musikfestivaler i radion. Två saker förknippade med sommaren, men vad ser du fram emot mest i ditt liv under de kommande månaderna!? /Tommy

Mitt svar blev:

Oh, så enkelt!
Efter att ha vårdat far och sedan mor under flera år så är jag nu FRI!
Förr var dagarna inrutade, vardag som helg, allt var inplanerat i minuter. Visst, jag ångrar inget, men nu är jag fri, kan gå upp när jag vill, lägga mig när jag vill, äta när jag vill, sitta hemma när jag vill, åka bort när jag vill, åka och bada när jag vill, shoppa när jag vill, ligga på grästmattan och titta på moln när jag vill, ta en tur till Stockholm när jag vill, åka till West Pride när jag vill, åka till kusten när jag vill, eller sitta under min korkek och lukta på blommor när jag vill, umgås med kompisar/vänner när jag vill, svara på dessa inlägg när jag vill, vara i min självsamhet när jag vill, mm mm mm
Känns bara så underbart!

Bror har ju sina färdtjänstresor mellan hemmet och jobbet. Har färdig mat i frysen.
Han klarar sig helt själv under tiden när han jobbar och jag är ledig.

Säkert kommer jag om dryg en månad sitta här och undra hur fort fem veckor kan gå och vad semestern tog vägen.
Men jag har säkert många fina minnen och fulla fotoalbum. Kanske har jag suttit på ett utedass i Roslagen och beundrat utsikten. Kanske har jag promenerat runt Slätmossens dammar på förmiddagen för att sitta på wärdshuset i Mollösund på eftermiddagen.
Kanske jag har lagt sju flickor under kudden till midsommar och drömt om min älsklingsblomma.

Kanske, kanske, kanske… om några veckor vet jag…
Jag lääääääängtar….

14 reaktioner på ”Semester

  1. Ja det är härligt.
   Jag vet när man kom ner till Tyskland när vårt eget sommarlov hade börjar och man såg barnen på väg till skolan. Vet inte hur det är i Bayern men i andra delar av Tyskland låter man de som har bildat familjer ha semester ungeför samtidigt medan de som är ensamstående får ha sitt före och efter. Här kör vi ju med olika perioder och möjligen efter lite tjatande så kan äkta par få semester samtidigt. Mina grannar har lyckats få ihop 3 veckor tillsammans. Men båda jobbar på rullande schema så de har endast 7 helger helledigt tillsammans på ett år. Jag njuter i fulla drag i alla fall 😊

   Gilla

  1. Det är över 10 år sedan jag hade ledigt mer än en vecka i sträck.
   Jobbar ju normalt bara varannan vecka så jag har inte känt behov av det, plus att mitt liv har varit inrutat.
   Så nu blir det SEMESTER 😊

   Gilla

   1. Jag har varit den ständige vikarien. Förra året var första gången med betald semester, då tog jag tre veckor i ett svep. Som blev två och en halv för sedan var jag tvungen att jobba. Finns ingen vikarie för mig. Så nu hoppas jag att mina fyra blir fyra … Hoppas du får en riktigt skön och upplevelse rik semester 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s