När livet vänder #8 #blogg100

när livet vänder

Då var det återigen dags för en onsdag med  När livet vänder. Veckorna går fort och mycket kan hända på en vecka så även för mig. Gårdagen var jag och tog avsked av en avliden släkting och mina känslor var på en helt annan nivå. För mig innebar det att ja inte hade chansen att förbereda mig inför gårkvällens avsnitt av programmet, vilket varit viktigt för mig när det har handlat om så starka känslor. Ordet starkt blev något av ett genomgående tema av programmet och jag twittrade ut följande: Starka känslor, starka vänner, starka anhöriga, starka band, stark kvinna som vågar vara svag, för att bli stark.

Berete Rubins första ord blev ”Han signalerar, det är du som är offret, jag vet att det är jag som är offret, och världen bara stannar av”. Innan hon fick två förskärare i sig som kunnat ända hennes liv. Berete hade millimetrarna på sin sida och överlevde attentatet mor sig genom sin starka kämparvilja. Hon var utsatt för ett mordförsök av en psykiskt sjuk man.

Det som får mina känslor att vakna är att hon omges av så mycket kärlek, kärlek som ger styrka och kraft att kämpa. Särskilt rörande är det när hon berättar om sin gamla mamma som kommer för att laga mat och hur mamman tar sig genom hela stan för att inhandla middagsfisken. För mig blev Beretes ögon väldigt viktiga då hon letade ord för att nyansera sin berättelse, som verkligen beskrev händelsen och vägen tillbaka till ett liv.
Det var svårt att ta emot den glädje andra kände för att hon hade klarat detta och efter ett och ett halt år var hon tvungen att släppa alla sina känslor fria, för att sedan klättra upp på toppen och lämna händelse bakom sig, och hon lyckades.

En stark berättelse av en stark kvinna. En stark Anja Kontor har bjudit på starka känslor genom sin programserie och jag hoppas innerligt att vi om något år, åter får möta nya människor med starka berättelser. Tack Anja och alla inblandade för denna säsong!

Kvällen program hittar du här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s