Sent skall syndarn vakna #blogg100

ingela jansson
Ingela Jansson. Foto: Polisen

Ingela Jansson! Jag vet att du sitter i fängelse i Etiopien och mår inte så bra.
För ett antal år sedan kom din pojkvän hit och tog kontakt med min far. Han hade hört att vi hade ett hus till salu och var intresserad av att hyra detta. Han var vältalig, berättade fint hur han bott i USA några år och tjänat miljontals med pengar. Far tyckte om honom, en man som vågade satsa och också lyckades. Far var redan då sjuklig och den biten lyckades han redan utnyttja. Far var glad och han ville ge den unge mannen en chans, och jag fick det i alla till att bli ett skriftligt avtal. Tyvärr kunde han inte uppge sitt personnummer utan det fick bli hans födelsenummer, då svenska myndigheter ännu inte hunnit ge dig det det. Då trodde jag på det, idag vet jag bättre.

Din pojkvän åker till en närbelägen möbelaffär och handlar möbler till två rum och kök, sovrum, porslin mm mm mm. Möblerar upp hela huset med splitternya möbler, vita skinnsoffor i senaste modell. Har man bott i USA och tjänat miljoner så hade man råd. Detta stämde inte i min värld och jag började snoka i vem han var….
De personer på olika myndigheter jag kände, kunde inte hitta några spår av honom i de olika myndigheterna register.

Ganska snart kom din pojkvän och knackade på hos oss, han ville presentera sin nya flickvän, dvs du. Du hade din dotter med dig som blev förtjust i min vovve. Medan vi drack kaffe på altanen så sprang hon runt i trädgården och lekte med honom. Du skrattade och var lycklig som bara en nykär kan vara. Du var lycklig för att du träffat denna fina man.
Du berättade att du arbetade med bilaffärer och höll på att bygga upp ett eget företag och
ni skulle arbeta tillsammans. Du ville som tack för all vänlighet ge oss möjlighet att göra fynd genom att ge bra rabatt på splitternya bilar, en till mig och en till far. Men vi tackade nej. En morgon står din fina bil väl parkerad tätt intill grannens ladugård, precis i ett hörn där den inte syntes. När grannen kom hit och var 7 tunnor rasande, så bad du tusen gånger om ursäkt, men när du kom hem i natt, var det mörkt och dimma och som okänd här hade du hamnat vilse och inte hittat hur du skulle ta dig där ifrån. Du lindade även grannarna runt dina fingrar.

Av en slump får jag reda på att en bilfirma vid tillfälle tagit fel bil på parkeringen för att serva och i ditt bagageutrymme hittat mängder nummerplåtar till bilar, bilar som vid kontroll visade sig vara stulna. Tillsammans med bilfirman börjar jag och de nysta i detta, kontakta polisen mm. Inte långt från detta så ringde kriminalteknikerna från Göteborg upp oss och turligt nog var det det jag som svarade. De frågade lite om din pojkvän och jag kunde bekräfta att han hyrde vårt hus. De frågade om de kunde få titta in där och jag svarade sanningsenligt att det är helt OK. Vi har skrivit kontrakt och i kontraktet står det att vi har rätt att visa huset för intresserade köpare, så de var välkomna som intresserade av att köpa huset. Fixade till att de fick parkera sin bil på annat ställe för att inte oroa mor och far och vi promenerade dit och jag låste upp och ni fick hela huset till ert förfogande. Det som hände i huset var som att ha krupit in i en TV-apparat mitt i det mest spännande delen av en deckare. De letade fingeravtryck, genomsökte alla skrymslen och vråer, precis som riktiga husköpare. Vet att fynd gjordes men fick aldrig reda på vad, men jag som varit observant och misstänksam mot din pojkvän, kände detta som en seger.

Nästa natt vaknar vi av att det är liv på gårdsplanen hos er och att era bilar åkte i väg i rasande fart. Jag hade också via mina kontakter fått reda på att de uppgifter din pojkvän hade inte gav några träffar i myndigheters register. Dagen efter gjorde jag huset otillgängligt för er genom att spärra dörrarna. Natten efter kom ni tillbaka för att hämta era grejor men att ni inte kom in i huset gjorde att ni gjorde inbrott och tog er in och tömde huset på så mycket som möjligt. Inte nog med det, ni ville förstöra så mycket av bevis som möjligt så ni hällde ut bensin på altanen och tände på och när ni sedan såg att det brann, så försvann ni för sista gången.

Vi hade tur, av någon anledning brann bara trallen på altanen upp men resten av huset klarade sig. Vi kom undan med blotta förskräckelsen men jag vet vad bilhandlaren, möbelaffären tycker om dig och att du sitter i samma fängelse i Etiopien där Martin Schibbye och Johan Persson satt fängslade.

Jag vet genom kvällstidningarna att du mår mycket och har förts till sjukhus pga vacklande hälsa. Du kunde tagit ditt straff här i Sverige men istället lurar du hela rättssamhället och skall övergå från de småbrott med lyxbilar du gjorde här, till att arbeta med blodpengar.

Vad som hänt med din pojkvän har jag aldrig fått reda på men jag har följt dig genom media och är glad att vi så lättvindig kunde bli av med dig.

Länkar:
Ingela, 35, akut sjuk i skräckfängelset
Nödropet om svenska Ingela i Kalityfängelset
Svenska Ingelas larm från skräckfängelset
Storbedragerskan dömd till fängelse i Etiopien
Ingela, 27, lurade alla
Mer rubriker om Ingela hittar du här!

Vi är trots allt glada åt att de var din pojkvän vi gjorde affärer med och har sluppit dras in i det du ställt till med för andra, mer än du redan gjort.

 

5 reaktioner på ”Sent skall syndarn vakna #blogg100

  1. Pingback: Storbedragerskan – Villa California

    1. Tack!
      Vi kan nog vara lyckliga som trots allt inte drabbades så allvarligt som vissa andra. Men vi var ju tvungna att spärra många kort, konton och även fast företag så ingen skulle kunna utnyttja det i våra namn.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s