När livet vänder #7 #blogg100

när livet vänder
Anja Kontor möter människor för vilka livet har vänt. Bilden är en skärmdump från SVT:s webbplats.

I går var det återigen onsdag och jag såg med stor entusiasm fram emot kvällen begivenhet på kvällens avsnitt av ”När livet vänder”. Redan innan jag skulle åka till mitt jobb, vid ca 01,00 så såg jag att Anja Kontor tweetade ut info om ett tidigare avsnitt i programserien, vilket direkt fick mig att surfa till programmets hemsida. När jag väl kom dig, så vaknade mitt huvud som ännu inte var i fullt bruk inför jobbet, av namnet Emma Jangestig. Direkt fick jag i huvudet se bilder på två små barn, som jag knappade in i sökfältet, Max och Saga. Jag hann inte ens skriva färdig förrän nästa sak dök upp i huvudet, Arbogamamman.

Så nära låg mina minnesbilder kvar inom mig.

Under arbetets gång, så fanns dessa minnesbilder till och från i mitt inre, och jag hade en förhoppning på att få ett svar på VARFÖR!

Som vanligt startar programmet med mötet mellan Anja och huvudpersonen och jag ser en leende glad kvinna, en stark kvinna som har gått vidare i livet. Samtalet börjar och man rycks med i det hemska som hände strax efter att hon öppnade dörren.
Efter tio dagar i koma vaknar Emma upp i sjuksängen och vet inte så mycket om vad som hänt mer än att hon fick slag i huvudet av en hammare. Trots att hon blir informerad om vad som hänt, om att barnen inte finns mer, så tar hon inte detta till sig.

Ganska snart saknar jag något, kanske inte i bild men ordet ”tårar”. Min devis är ”tårar är ord från hjärtat som munnen inte förmår att säga”. Men tårarna kom inte och hon berörde ämnet med att hon istället spydde. Långt senare än mina tårar kom Emmas tårar efter händelser på jobbet som fick henne att vakna. Vilken lycka att ha sina närmste som ett stort stöd i denna stund. Hennes drömmar i samband med detta visade på något vackert att man kan leva med det som ändå har hänt och gå vidare i livet.

En stark och fantastisk tjej som med ett änglalikt leende kunde bevisa att bortom all sorg finns ett fantastiskt liv att gå vidare mot.

Tack Emma och Anja för ännu ett gripande avsnitt.

Programmets hemsida.
På sidan finns också en länk till stödorganisationer som kan ge hjälp och stöd i olika situationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s