Var är lokföraren? #blogg100

20160416_134032-01

Vilken härlig dag det trots allt blev igår fast det började med en massa tågstul.

Ja jag är så nöjd med dagen så det går inte att beskriva. Jag fick se körsbärsträden blomma och jag fick umgås några timmar med mina vänner. Det var ju trots allt de som var meningen. Två och en halv timma försvann ju i ett nafs från den tid jag hade i Stockholm men jag måste ändå berömma personalen på tåget som gjorde ett fantastisk jobb till följd av att en kontaktledning var skadad. I med att det hände så nära inpå min resa, så tog det tid innan allt kunde fungera igen, men det var bara att se glad ut.

SJ Falköping

Så klockan 13 klev jag av på Stockholms central istället för 10.35 som var tänkt.
Och där stod mottagningskommetén bestående av Inga-Lill och Ola och tog emot mig.
Känner mig så privilegierad att ha fått så många nya och fina vänner de senaste åren.

Vi hoppade på T-banan direkt ut till Kungträdgården där vi fick se hur körsbärsträden höll på att slå ut. Oh, vad det var vackert. Jämför när man själv åker runt på Billingen och ser alla äppelträden blomma. Man njuter verkligen av livet när man ser allt det där vackra.

Ola fixade till att vi fick bord på Cafe Söderberg och att Nussä kunde följa med in.
Där fick vi en härlig pratstund om livet, om roligheter och tråkigheter men det var mycket givande samtal. En härlig sekelskiftsmiljö som inte gick av för hackor..

Ola fick snart ge sig då han hade annat inbokat så vi följde honom en bit mot Slussens T-banestation genom gamla stan. Viken guide som kunde sin stad 🙂
Inga-Lill och jag fortsatte sedan ner mot trafikplatsen Slussen och tittade på ombyggnaden där. Vilket plockepinn, måste jag säga.

Jag och Inga-Lill fortsatte sedan promenaden tillbaka till centralstation och vidare ner till Sergels torg där jag snart kunde konstatera att inte en människa badade varken påklädd eller naken. Men vi hittade en uteservering där vi kunde fika och fick en härlig pratstund innan det var dags att gå till tåget för hemfärd.

Hemfärden gick, ursäkta uttrycket, som på räls…
Och väl hemkommen fick jag berätta om min dag för bror. Han var glad att han inte åkte med när han hörde om allt tågstrul som hände igår.
Bror fick dock en gigantisk näve som håller ölen kall, vilket föll honom i smaken.

Trött, trött landade jag i sängen, och jag var nog övertrött men jag kunde inte låta bli att skratta åt när vi bussades mellan Falköping och Skövde för att åka med ett annat tåg och att vi glömde ta med lokföraren som skulle köra oss vidare till Hallsberg och Stockholm.

En härlig dag trots allt…

Tack Inga-Lill och Ola för att ni förgyllde mig dag! 🙂
Tack till SJ som fixade så vi kom vidare och ni gav mig och många fler, många skratt mitt i bedrövelsen…

4 reaktioner på ”Var är lokföraren? #blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s