Carro och Ronnie levererar

wp-1455026935412.jpeg
Foto: Fredrik Johanson/Sveriges Radio

Så då var det dags för mellon igen och denna gång var det deltävling två.

Förra veckan fick jag ju upp ögonen för denna tävling igen när jag hörde Carros (Carolina Norén) stämma och beskrivning på radion. I samband med att jag Twittrade med Ronnie Ritterland så lovade jag att denna gång följa SR:s livechatt i samband med tävlingen.

Denna gång blev det radioljudet och TV:bilden som fick samarbeta, men satellitsändningen gjorde att det blev lite fördröjning på bilden. Detta gjorde att Carro blev synsk, och när man hörde att hon kommenterade bilden, så fick man extra noga kontrollera, och nog hade hon rätt alltid. När Charlotte satt bland publiken, så sade Carro att nu får Charlotte en boa, och jag kollade upp, och där kom den. Fattar inte hur människan gjorde 😀

Carolina Norén är nog känd för flertalet svenskar som Mrs Svensktoppen, då hon vecka efter vecka levererar svenskarnas musiklista. Där gör hon ett fantastiskt jobb med att hålla spänningen vid liv trots att ettan på listan är den samma som tvåhundrafemtiotvå veckor tidigare. Bra gjort, enligt mig 🙂

Ronnie Ritterland tror jag mer är en doldis för de flesta. Hennes namn lärde jag känna av Peter Sundberg i Vaken med P3 och P4. (Ja ja, vet, jag är en vaken-nörd). Därefter har jag följt henne i sociala medier. Hon har alltid varit ett duktig webbredaktör och har hållit många sidor på SR:s sajt uppdaterad med relevant och aktuell information.

Nu var det dags att följa hennes och SR:s livechatt i samband med mellons deltävling nummer två.
Två fönster öppna på datorskärmen, en men min kompis mellonörden och ett fönster med livechatten.
Och Ronnie levererade som bar den, även om jag inte läste ”blåbärsrisgrönt” någonstans.
Men hon kanske borde läsa lite mer radiohistoria? 😉
Skrev i chatten att jag hörde ”Bengt Grive” igen, som var duktig på att beskriva bilder i radio och som Carro har tagit efter. Fick följande svar av Ronnie: ”Ronnie: Jag råkade säga GRAJV när jag läste upp din kommentar för Carro hon fick sig ett gott skratt! =)”. Ja ja, vad säger man om dagens ungdom 😉

Mellon då? Nja… Många kända namn som jag trodde skulle leverera lite mer, men musiksmaken är ju som bekant som baken. Inte en enda låt som fick mig att dansa på köksgolvet, tyvärr. Till slut fick jag en person som jag önskade skulle gå vidare, men inte ens det gick i uppfyllelse. Hos mellonörden blev det heller inget rekord i kommentarer, så det var nog i mångas ögon rätt så slätstruken deltävling.
Ronnies chatt var suverän även om jag kände att hon fick kämpa lite för att få upp ångan hos oss lyssnare. Jag älskar ju denna form av interaktivitet mellan radion och lyssnarskaran, som har gjorts möjligt tack vare internet.
Själv har jag ju både blivit kommenterad i radion, gjorts narr av mig i samma media, blivit uppringd efter kommentarer, för att ge min syn i direktsändning mm.

Så Carro och Ronnie, jag gillar er för ni levererar.
Skulle tro att ni är rätt så självskrivna annars hoppas jag att ni går direkt till final, medan mellonörden och grafikerna bakom artisterna kommer tillbaka via andra chansen. Men för jösse namn glöm inte att smyga in i de övriga tävlingarna innan det är dag för salut.

PS: Ronnie, det var kul att höra din röst 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s