Duktig bror

sängöverkastAtt bror har sitt eget tankesätt pga sin sjukdom kan man inte göra så mycket åt, men bara för det är han inte dum…
Oftast tar det tid att lära in nya rutiner och det kan vara lätt att strunta i de sker man måste göra när man inte har lust. Det problemet har vi nog alla emellanåt…

I o m att jag behövde bli påminde om de nya medicinrutinerna efter ändringarna som skett med mina mediciner, så valde jag att bygga upp ett påminnelseschema för detta. Så nu påminner Ingrid (hemdatorsystemet) mig om när det är dags för att ta dem. Julen är också en mycket viktig högtid för bror och jag försöker hålla det så lika som det alltid har varit. Så inför jul åkte vi gemensamt till det stora möbelvaruhuset inköpte var sitt nytt sängöverkast, som skulle bli julklapp till varandra. Visst, bror fick mer julklappar än bara den, men detta var en viktig sak. Så nu uppdateras Ingrid hela dygnet med vad vi behöver göra och påminner oss hela tiden om detta.

Själv, missar jag numera sällan att ta mina mediciner, men vad jag är extra glad för är att bror också numera har lärt sig att sköta sina sysslor på ett superbt sätt.
En av de viktiga sakerna han skall göra innan han åker till jobbet på morgonen är att bädda sin säng, och det sköter han med sådan bravur, så man blir mäkta stolt. Från början såg sängen ut som hela havet stormar men ju längre tiden har gått så har det blivit bättre och bättre. Jag undviker att besöka hans rum när han är hemma då jag tycker det är hans privatliv och måste ta ansvar för detta själv. Så när det är tvunget att göra något där, så får det bli på tider som han är på jobbet. För en stund sedan var jag tvungen, och fick då se han säng med nya överkastet på. Helt perfekt, och nästan som på bilden ovanför…. Vilken värme och kärlek jag kände till bror efter att ha sett det jag såg i morse. Det blev nästan så jag skämdes för hur jag bäddar min säng 🙂

Kan man vara annat än glad när man har en bror så som jag har?

2 reaktioner på ”Duktig bror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s