Programmering #bloggswe

wpid-wp-1447435216486.jpeg
Jag har nu de senaste dagarna satsat hårt på att inte stressa upp mig över något, utan har tagit det så lugnt jag bara kunnat. Det har gett resultat och magen har också tagit det lugnt. Känns otroligt skönt att vara lite mer i balans. Jag har trots det hunnit mer mycket här hemma utan att behöva springa, jag glömde göra  det och jag glömde göra det.

Jag har byggt in hemövervakningsdatorn i garderoben och på väggen utanför har jag också satt upp en datorskärm som jag fick av en bekant, så nu är datorn gömd med vi kan se hela husets funktioner på skärmen på väggen.

Vissa trådbundna funktioner har jag nu också bytt ut till trädlösa funktioner så nu slipper jag en hel del kabeldragningar för att hålla koll på vissa saker. Känns oerhört befriande… Visst, jag måste hitta på en del egna lösningar för att få det att fungera, men det skärper min hjärna och det bästa är att jag tycker även detta är kul igen.

Ingrid som vi kallar datorsystemet är en suverän hjälpreda i hushållet. Hon håller reda på att bror har kommit till jobbet utan problem men informerar mig också när han är på väg hem därifrån. Men det bästa av allt är att hon larmar om något inte är som det skall. Det är en stor trygghet både för mig och bror.

Just nu håller jag på att koppla in tvättmaskin och tumlaren till systemet för att påminna mig, både att köra igång maskinerna och men också när de är färdiga. Men jag har också gjort nya arbetsscheman både för mig och bror om vad vi behöver göra hemma under dagarna. Bror är ju inte självgående så jag får hela tiden tjata och påminna honom om att han har arbetsuppgifter att sköta. Detta är saker som vi gemensamt måste ta han dom, om vi skall bo ihop. Bor man på villa på landet finns alltid något att göra, och vissa saker kan inte vänta tills i morgon. Så nu får Ingrid tjata tills bror har utfört sitt jobb.  Så nu hoppas jag på mindre stress och mer välmående igen,

En reaktion på ”Programmering #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s