Att det var hatbrott i Trollhättan betyder inte att nazismen växer

När det händer saker som detta som hände i Trollhättan, så bukar jag söka mig till Anna-Lena Lodenius blogg för att hitta fakta och även försöka förstå vad som hänt. Anna-Lena brukar ge en sann och en tröstande motivering om saker, så även denna gång.

Jag delar den här nere…

Anna-Lena Lodenius

Som bekant har polisen nu bekräftat att det rör sig om ett hatbrott i Trollhättan, under torsdagen tog sig en ung man in på en skola och attackerade med kniv. Hittills rapporteras tre offer: en elev, en elevassistent och gärningsmannen själv. Tydligen utvaldes offren efter etnicitet, och i gärningsmannens bostad har bevis säkrats som tydligen bekräftar motivet.

Nu kommer många att säga att polisen måste ta allvarligare på rasistiska och högerextremistiska brott. Men det skulle jag nog säga att polisen redan gör, överlag. Allt kunde förstås alltid vara bättre, men det rör sig knappast om en stor expanderande miljö. En viss reservation får väl göras för att vi ännu inte vet vilka motiv som ligger bakom den senaste tidens attacker på planerade flyktingboenden, det är inte ens säkert att det rör sig om hatbrott. Men bilden är inte att problemet med högerextremism växer, snarare är det ganska konstant, och det har…

Visa originalinlägg 344 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s