SD-kampanjens målgrupp är inte flyktingar. Det är du. #bloggswe

Jimme_Åkesson_Almedalsveckan_2013_001

Min vän Gustav Martner skrev på Kit.se hur Sverigedemokraterna och hur deras logik fungerar.
Läs hans text nedan och fundera.

Sverigedemokraterna lanserar en kampanj utomlands som ska avskräcka flyktingar. Det är i alla fall den officiella förklaringen. Gustav Martner, tidigare ordförande för Sveriges Kommunikationsbyråer, har en annan.

En internationell kampanj från Sverigedemokraterna ska avskräcka flyktingar att komma hit, rapporterade medierna igår. Ingen kalkyl på hur det skulle gå till rent praktiskt presenterades. Kanske för att ingen frågade efter den.

Även om SD skulle lägga många miljoner på köpt media för att nå ”flyktingar” så är det naturligtvis omöjligt att dom skulle kunna nå ens en promille av alla i Europa och världen som skulle kunna tänkas till sist söka asyl i Sverige.

”Kampanjen” följer därmed samma logik som den partiet gjorde för ett tag sen – man köpte yta på en tunnelbanestation som ytterst få svenskar besöker men de flesta numera läst om på nätet.

Även nästa kampanj från SD kommer ha sin stora räckvidd bland svenskar, som kommer läsa om det på tvärsen och längden i svenska medier, oftast som delade artiklar på Facebook och upprörda statusuppdateringar.

Antagligen kommer SD kanske lyckas köpa lite plutt-enheter på krigshärjade platser, en och annan tysk tågstation och dokumentationen av dessa kommer spridas av svensk media. Kanske kommer även utländsk media göra nåt litet knäck på saken, och även om The Guardian och The Times släpper MÄNGDER av artiklar varje dag, så kommer svenskarna uppleva det som BIG SHIT när nämnda tidningar eventuellt skriver om det.

Och man kommer dela det med sina svenska vänner.
And so it goes.
SD-kampanjens budskap är inte att Sverige är skit för den som kommer hit, budskapet är att SD är handlingskraftiga och därmed skiljer sig från andra partier.

Och kampanjens målgrupp är inte flyktingar, det är du.

GUSTAV MARTNER
arbetar för digitalreliance.org, grundare av refugeephones.com och f.d. ordförande i Sveriges Kommunikationsbyråer

Du kan läsa hela inlägget här.

 

En reaktion till “SD-kampanjens målgrupp är inte flyktingar. Det är du. #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s