Tankar, minnen och känslor #bloggswe

Det var nu några dagar sedan jag skrev i bloggen, inte för att jag inte hade uppslag, utan för att jag nu äntligen har fått tummen ur och sortera en massa fotografier, som varit i en väldans oordning på datorn. De senaste årens händelser har ju gjort att man fått prioritera annat, och bara fotat, tankat över, och ibland har det blivit både tre, fyra, och i vissa fall ännu mera kopior av korten. Nu fick jag äntligen lite tid över till det, och medan datorn letade kopior på samma kort, så kunde jag syssla med annat. Men datorn behövde sin hela potential för att söka, så då fick allt annat vara. Sedan var det bara att jämföra korten och ta bort de kopierade korten, innan den ånyo fick söka. När man nu såg alla dessa kort som man sparat på sig så väcktes många minnen till liv. Är glad att jag har så många bilder både på far och på mor, men också mycket annat som jag varit med om.

Ett område som jag sälla berättar om är när jag jobbade med film och TV. Men där kom många glada skratt men också många tankar. Tänk att man jobbat med personer som varit i Hollywood och fått Oskar, för sitt arbete. Personer som varit rådgivare åt Ingemar Bergman, kända skådisar både från Sverige och från utlandet. Många personer som en del vet om, om man läser eftertexterna mm. Vi brukar sällan berätta om detta, då det många gånger handlar om kända personer som vill hålla upp en image och då vill inte vi förstöra den.

Men en sak som jag skrattar hjärtligt åt är Nicole Kidman, som var här i stan och filmade. Vi hade några scener som spelades in på en biograf här i staden. De utlänska skådespelarna försöker ju hålla en divastil utåt för att behålla stjärnglansen. Hon är absolut inget undantag. Gatan utanför var avspärrad för trafik så ljud inte skulle tränga in och förstöra för inspelningsteamet. Efter att scenerna var tagna var det dags att äta middag och det var en restaurang abonnerad runt hörnet. Nicole var den som först var färdig med sina tagningar och skulle absolut till restaurangen för inmundigandet. Teamet fortsatte att filma där inne. Nicole kliver ut och hoppar in i limousinen som kör henne och vill i väg. Men, vi förklarade att restaurangen ligger runt hörnen. Kör mig dit då! Är man stor stjärna kan man inte promenera som vanligt folk. Starta bilen gick ju inte för då stördes inspelningarna…

Vad göra?
In med chauffören i bilen och Nicole i baksätet jag och ytterligare fyra filmarbetare fick skjuta bilen fram till gatuhörnet och till höger fram till restaurangen där Nicole divamässigt kunde kliva ur bilen vinka och sedan gå in på restaurangen.

Säga vad man vill men hon höll sin image uppe även i Sverige.

3 reaktioner på ”Tankar, minnen och känslor #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s