Det fantastiska ljuset #bloggswe

image

Under de tio år som jag körde buss, så räknade jag ner mot sommaren genom att jag behövde tända takbelysningen i bussen senare och senare. Sista turen på stadslinjerna gick från ändstationen klockan tjugotvå och trettio. Ju längre tiden gick mot sommar, ju senare kunde jag tända halvbelysning och därefter helbelysning i bussen. Sedan behövde jag inte tända helbelysningen alls och den sista delen före midsommar, så behövde jag inte tända alls.
Då hade sommaren verkligen innfunnit sig…

Efter midsommarsolståndet var ju förhållanden det omvända. Men jag försökte så långt det gick, hålla kvar sommaren. Ville inte tända innerbelysningen utan försökte dra ut på det så länge som möjligt. Det var stor morvilja till att tända ens halv belysning. Men till slut segrade ju ändå naturen och jag blev tvungen. När det sedan blev hel belysning så fanns det ingen återvändo längre.

Nu kör jag ju morgontidningar och på något sätt är det ju tvärs om mot att köra kvällsskiftet på bussarna.
Jag börjar ju klockan två och femton.
Men jag har ju nu sett att jag är tvungen att lägga till en parameter i sommarberäkningerna, speciellt denna sommar. Klart, halvklart och sist men inte minst helmulet. Jag är glad de mornar jag kan läsa adresserna på breven utan att behöva tända ljuset i tidningsbilen. I morse vaar det nästan mulet och det var ett sabla rännande med hande upp till biltaket för att tända och släcka. Kunde inte för mitt liv en skönja några adresser. 😦

Usch vad tråkigt det är när man måste tända hela tiden för att kunna läsa på brev och reklam.
Oavsett årstid får gärna solen vara uppe mellan två och femton och gå ner vid femtiden igen, så är det mörkt när jag skall sova.
Eller vad tycker ni?
Oavsett så älskar jag ljuset, det fantastiska ljuset…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s