Ombord på Götheborg #bloggswe

DSC_1472

Jag och bror kom inte upp till Vänersborg när ostindiefararen låg där för besök. Vi bedömde att det va för varmt för att köa både för biljetter och sedan för att komma ombord. I går var vädret på bättre humör för vår skull så vi åkte till Lidköping där hon nu ligger i några dagar. Delar med mig av ett antal bilder som jag tog omkring och ombord på fartyget.

3 reaktioner på ”Ombord på Götheborg #bloggswe

    1. Man blev helt snurrig av allt man såg, vart går det repet och den tampen, och vad händer om man drar i det repet osv. Tog man iett rep så luktade man tjära, men det är en härligt doft, om man inte känner den för jämnan. Men jag inser att det inte är något jobb för mig i alla fall, höjdrädd som jag är.
      Pratade med en sjöman ombord om hur det är att leva ombord. JÄTTEROLIGT, var hans spontana kommentar. Men jag tänker på när de seglade till Kina, så måste det blivit jobbigt. Han berättade att troligen byter de ombordpersonalen med jämna mellanrum. Men kontrade jag med, att de kunde ju inte flyga efter när originalskeppet gjorde sina resor. Nej, då slängde man de döda i sjön och raggade upp nya arbetare i nästa hamn, svarade han med ett stort leende genom skägget…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s