Vem skall döma? @bloggswe

wpid-wp-1434131727092.jpeg
Jag har ju under veckan följt jakten på vad som hänt med Lisa Holm, som försvann på Kinnekulle.
Jag har liksom många med mig, tagits känslomässigt av händelserna och av att inget veta.

Men vad som fått mig att reagera ännu mera i denna tragiska historia är den mobb som förekommit både mot Lisa men även det som förekommer mot de nu anhållna personerna.

Det känns som om många har försökt vara både poliser, spaningsledare, åklagare och domare.
Vissa enskilda personer har redan blivit dömda av vissa personer och utpekats i sociala medier som skyldig.
Varför gör man så?
En av de trådar är en på sajten Flashback, där en del har blivit uthängda, se länk på SVT.

Lars Johansson, chef för Skövdepolisens grova brottsavdelning, är bekymrad över ryktesspridningen kring eventuella gärningsmän.

– Det är många människor som blir oerhört sårade. Vi har förhört några av de som hängts ut och de har inte ett skit med det här att göra, säger han.

– Ordet pöbelpublicistik slog mig idag. Det är väldigt mycket av det nu. Människor som kör rakt av för att de är arga. Vrede är en dålig känsla att bygga en ansvarstagande publicistik på, säger Jack Werner.

Nu har mycket av flödet övergått till till att döma de anhållna till olika straff. dödsstraff, pinas i helvetet mm. Många försöker också hitta nationaliteter och etniska tillhörigheter hos de som är i polisens förvar. Då dras hela nationen eller etniciteten ner och får lida för vad några personer har gjort.
Vi vet inte ens hur Lisa förlorade livet och under vilka omständigheter det har skett, men ändå är vissa personer helt på det klara med vad som skett.

Detta skrämmer mig ännu mera! Det är tragisk det som skett men låt nu polis och rättsväsendet göra sitt jobb, så att rätt personer blir dömda på rätt grunder.

2 reaktioner på ”Vem skall döma? @bloggswe

  1. Peter A

    Pöbeln på Flashback är mer än skrämmande. Det enda riktiga är att låta vårt rättsystem utreda och döma… Blir bekymrad över alla egenutnämnda jurister och domare hanterar och dömer innan sanningen kommit upp i ljuset.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s