Blomberg, Kinnekulle #LisaHolm #blogg100

wpid-wp-1434131860285.jpeg

Sitter på Cafe på Klostret i Blomberg där Lisa Holm försvann. Framför mig på andra sidan vägen ligger ladugården där de gjorde fynd. Runt densamma hänger polisens blågula band och signalerar avspärrat. Nyss gjorde polishelikoptern en sväng här över, samtidigt som räddningstjänstens steg bil kom och svängde ner bakom ladugården. Bredvid mig är ett bord och dör finns två kaffekoppar halvt urdruckna och två fat med bulle på, som bara har bitit på. Där satt för några minuter sedan två reportrar från två.no som snabbt försvann när det började hända saker.

Några meter ifrån mig står Pernilla Wadebäck från P4 Skaraborg med hörlurar och mikrofon och på på den står det SR. Just nu står hon och rapportera till P4 Extra.wpid-wp-1434131827800.jpeg

Fram och tillbaka på vägen är bilar från TV4, SVT och norsk TV. Mellan dessa kommer också polisens fordon.

Jag försöker förstå, när jag sitter där, men förstår inte…
Jag får sällskap där på ute serveringen av en chaufför. Han hade åkt här i början på veckan och sett många polisbilar ute på vägarna häromkring. Men det var först när jag åkte härifrån som jag hörde på radion, vad som hade hänt.
Hade jag vetat det lite tidigare, så hade jag kunna hålla utkik och kanske hade jag hittat något som hade bidragit att det hade löst sig tidigare.

Nu gör helikoptern ett nytt varv över cafét och personalen med cafeägarinnan kommer utspringandes.
De vill veta vad som händer, några nya fynd, några uppslag till spaning, eller vad…
De vet lika lite som jag…wpid-wp-1434131844598.jpeg

Jag säger till dem att det gör ett bra jobb, som orkar hålla igång rörelsen som de gör.
Den ena tjejen börjar gråta, och jag stärker ut mina armar och hon tar emot dem och snyftar.
Föreståndarinnan säger det är ofattbart, obegripligt helt overkligt.

Vi kramar alla om varandra för att ge styrka och kraft till att kämpa vidare.

Utanför cafét samlas nu grannar, närboende och andra från trakten. De hälsar på varandra och beklagar omständigheterna men ger också info om de har rum/sovplatser till alla som behöver tak över huvudet för kommande natt.

Vid ett bord sitter den samlade lokalpressen och byter erfarenheter.
Några går ner till gödselbrunnarna bakom ladugården för att se hur det går med arbetet som räddningstjänstens gör.
Med en lift så har de sänkt ner personer i en av dem, som skall leta efter nya ledtrådar som kan leda till att detta får ett slut.
Låter som ett skitjobb, men något som också måste göras under dessa omständigheter.

Tung i hjärtat beger jag mig åter hemåt. Vovven är med mig och jag kan inte hjälpa till med sökandet, men jag har kunnat ge lite styrka till några som står Lisa nära, hennes kollegor.
wpid-wp-1434131873874.jpeg wpid-wp-1434131888725.jpeg wpid-wp-1434131900335.jpeg

En reaktion på ”Blomberg, Kinnekulle #LisaHolm #blogg100

  1. Klockqaan är 00510 och jag har precis kommit hem. slår givetvis på TV:n och datorn för att få det senaste. Kommer att lägga mig med hjärtat fullt av tankar till de anhöiga, då nyheten inte alls var den förväntade 😦 Lisa är hittad, död!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s