Trädgårdssöndag #blogg100 #bloggswe

wpid-dsc_1255.jpg

I dag har jag och bror haft trädgårdsarbete. Det började med att vi bestämde oss för att ta bort rullstolsrampen, då varken han eller jag behöver den, just för ögonblicket i alla fall. Vi funderade ett tag på att ha den kvar, men nu blev det att den försvann. Den finns dock kvar för ev framtida behov.

Nu blev det helt plötsligt mycket lättare att fixa till rosenbuskar men också fixat till blomsterlandet. Nu tänker vi inte i all hast börja med nya land men det kan ju vara gott att de blommor som finns kvar inte behöver konkurrera med övrig växtlighet.

Visst, det var långkalsongsväder, men det regnade inte, så energin flödade. Hade det varit varnare så hade man säkert suttit i skuggan och flåsat.
Vi fick klippt kanterna på gräsmattan, just där roboten inte kommer åt, och det var en fröjd att se. Däremellan har bror suttit och rensat bort jorden runt granroten så vi blir av med åbäket i gräsmattan. Själv lyfte jag på några trädgårdsplattor i närheten för att få bort lite rötter under dem, så gången blev platt igen. Den delen syntes ju inte under rampen men kom i dager i dag.

Även våra fina klängrosor har blivit av med några granar som övergått till nypon. Tråkigt men sant. Men man kan inte klippa för mycket, denna årstid, då hela växten istället kan dö, och det vill vi inte.

Även andra delar av trädgården har blivit, i alla fall lite putsad, även om en del återstår.
Men vi känner oss oerhört nöjda och glada och firar att vi varit duktiga med ett glas vin på altanen, iförda vinterjackor.

6 reaktioner på ”Trädgårdssöndag #blogg100 #bloggswe

 1. Din rhododendron ser bra mycket friskare ut än min klena… Läste att de gillar vindskyddat läge. Ha, det har blåst halv storm på min balkong hela helgen. Så den har inte hamnat i paradiset, precis. Långkalsongväder är rätta ordet!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är den frisk och nu mera är den verkligen vindskyddad, då den trängs med trollhasseln som växer sig större och större. Den har dock varit finare, då vi nu har fått dra upp den lite mer pga av att vi nu har staket där. Har man en vovve som vill undersöka närområdet, så behöver man staket. Men den är ändå mycket vacker där den står 🙂

   Gillad av 1 person

   1. Det är/var mor som varit den den pådrivande och när det gäller trädgården. Så det har vi henne att tacka för 🙂
    Nu gäller det för mig och bror att vårda arvet och göra det bästa av det 🙂
    Tack för dina fina kommentarer 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s