Tidningsläsandet förändras #blogg100 #bloggswe

tidningar-small
Mycket förändras i vår värld i o m digitaliseringen. Ett av det är vårt tidningsläsande.
Vi har ju hört talas om tidningskrisen, som inte drabbar inte minst mig, tyvärr…

Prenumeranter har ju sett över sina prenumerationer och valt andra alternativ.
Under de 10 senaste åren har minskningen på lokaltidningar varit ca 25% men samtidigt har räckvidden ”bara” minskat med ca hälften. Många har inte heller tid att läsa tidningen lika mycket på vardagar som förut och har därför valt e-tidningar på vardagar och papperstidningen på fredag, lördag och i förekommande fall på söndagar.
Prisskillnaden mellan e-tidning och papperstidning är ca halva priset, mycket beroende på att du betalar distrubutionen på annat sätt, ex vis via bredband eller mobilsurf, Däremot är ju tidningen densamma oavsett prenumerationssätt.
Sedan har du ju alternativet där du betalar tidningen på mjölken och korven, det vill säga webbupplagan som är en lightversion av papperstidningen. De flesta tidningar har idag webbsidor som redan har betallösning eller är förberedda för betallösningar för materialet som du får tillgång till. Oftast är det då material från nyhetsbyråer som blir gratis medan det egna materialet kommer att kosta pengar.

Tittar man här i området, Trollhättan och Vänersborg, så har ju många blivit pendlare från att ha haft jobb i närheten, så pendlar de nu till Göteborg. Så tiden att läsa papperstidningen har bytts till att läsa digitalutgåvan på pendeln ner till storstan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s