Jag är HSP #blogg100 #bloggswe

highly-sensitive-person-test-HSP
Mor och far sade alltid att ”Bengt är en djupt tänkande människa”.
När jag fick min panikångest, så märkte jag allt som oftast att jag behövde vara ensam med mina tankar, fundera, ha ångest över det som hänt mm. Var jag ute med kompisar, så fick jag ofta höra ”ryck upp dig”. Jag ryckte upp mig så mycket jag kunde redan innan jag gick ut, så jag kunde inte rycka upp mig mer. Jag tog illa vid mig när kompisarna kallade varandra för idioter, eller är du dum i huvudet. Även om det inte var riktat mot mig, så kändes de orden inom mig.

Tyckte aldrig var OK att säga så till varandra, även om man kände varandra väldigt väl. Jag ville verkligen gå ut och ha kul, fast jag mådde som jag mådde, men att höra dessa påhopp, kändes inte OK. Det tog på mina krafter.

I börja på året träffade jag en tidigare kollega och vi gick och småpratade på stan när en tiggare,som satt vid en husvägg och sade ”hej”! Kompisen böjde sig fram till personen och skriker ett hej som ekar mellan husen, och skakar på huvudet.
Jag frågade förskräckt varför hen gör så. -”Men har du inte läst tidningarna, de är ju organiserade hela skiten.”

Jag försökte lätt protestera, men kändes lönlöst och sade istället upp bekantskapen på stående fot. När jag kom hem så blockerade jag personen på alla social medier som vi var vänner på. Jag mådde dåligt av hur min vän betedde sig mot tiggaren, men också satte jag mig in hur jag hade mått om det var jag som suttit där. Just känslan av att bli behandlas så av en medmänniska, gnagde länge inom mig. Jag har inte hälsat på min kollega efter den händelsen. Vi behöver inte ge tiggaren några pengar, och vi kan tycka vad vi vill, men de skall ändå behandlas med respekt.

Jag är också känslig för tonläge i diskussioner. När tonläget känns mer irriterat än kärvänlig, så är det inte OK.

Jag har inget emot diskussioner om saker och ting så länge det sker under respekt av motparten och andra inblandade. Men när det spårar ur och vi kallar varandra för könsord och andra nedsättande attribut, så drar jag mig ur. Jag har blockerat många medmänniskor av den anledningen både på Facebook och Twitter,

Vill du göra en egen test om du HSP så hittar du det på denna Länk:

2 reaktioner på ”Jag är HSP #blogg100 #bloggswe

  1. Nej, jag är inte ett dugg HSP. Men jag glädjer mig åt att idag har varit trevlig och hjälpsam mot två okända människor till den grad att de visade uppskattning tillbaka. Visst är det så det ska vara? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s