Ein bisschen frieden #blogg100 #bloggswe

I morse dök Måns Zelmerlöw upp i mitt flöde och jag började fundera på budskapet i texten till nya eurovisonlåten, som Sverige tävlar med. Numera sjunger ju de flesta länder på engelska och man har en annan möjlighet att följa med i budskapet i texten, som man inte hade tidigare när varje land sjöng på respektive språk.

Tankarna gick vidare om det tidigare i melodifestivalssammanhang har förekommit någon låt som satt sig extra mycket i mina tankar, med tanke på budskapet i texten. Tog inte många sekunder innan Nicole med låten ”Ein bisschen frieden” dök upp framför mig. Helt plötsligt stockade sig allt för mig, mina ögon rann upp och tårarna började rinna. Jösses vad den texten är aktuell i dag…

Precis som en blomma i vinterns snö,
Liksom en eld i isande vind.
Precis som en docka som ingen vill ha…
Så känner jag mig var dag.
Då ser jag på molnen som fort tonar upp,
och här även skriket från fågeln i vind
Den sjunger av rädslan för för mörkret, min vän
Och hoppas att det ej sker…

I dag ser i alla fall jag många mörka moln tona upp sig i horisonten.
Ukrainakrisen, Medelhavet, IS, Boko Haram, självmordbombare, tiggare som ber om peng i sin mugg, dödskjutningar i vår närhet, mm mm.
Jag vill ha solsken i världen utan mörka moln…

Ein bisschen frieden, A little bit of peace, lite fred, är vad jag önskar mig.

I natt jag drömde något som, jag aldrig drömt förut…
Skall vi bara låta freden vara en dröm?

Tar min hand och stäm in i sången:
En smula fred, en smula solsken, för hela jorden, den vi bor på…
En smula fred, en smula vänskap, smula värme, det önskar jag mig.
En smula fred, en smula drömmar så att människan ej skall lida,
En smula fred, en smula kärlek, så att vi aldrig skall förlora hoppet.

PS. Tårarna rinner igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s