Lördagskväll #blogg100 #bloggswe

800px-Idyllisk_hage,_Sverige,_Karin_Beate_Nosterud

Lördagskväll och jag och bror sitter i köket. TV:n går i bakgrunden, jag sitter med datorn och bror har sin hobby framför sig på köksbordet. Det är drygt ett halvår sedan mor lämnade oss och vi är nu nästa generation som få föra arvet vidare.

Vi sitter och småpratar om ditt och datt och planerar kommande vecka. Vi pratar också om vad som hänt förra veckan, vad som funkat och vad som kan fungera bättre. Familjerådslag är något vi haft under många, många år och för oss ett bra sätt att hjälpa, stödja och komma fram till gemensamma beslut.

Vi smuttar lite på det röda som finns i våra glas framför oss.

Vi pratar lite mer om det mor och far förde med sig i sina liv och konstaterar nöjt att vi är glada att få bo i ett sådant fint land som Sverige. Visst Sverige är inte perfekt i alla avseenden men vi har mycket frihet att kunna uttrycka oss i tal och skrift. Vi har mycket orörd natur som vi alla kan njuta utav, vandra, plocka bär och svampar. Vi kan åka till en sjö och fiska, inom vissa ramar. Vi har storstäder men nattliv, vi har skogar där nattlivet är tyst.
Vi lång vår, sommar i söder och kort men mycket intensiva dito i norr, där solen aldrig går ner.

Vi har fredliga grannländer, som vi känner både gemenskap och trygghet med.

Både jag och bror har samma föräldrar som gjort allt de kan för att lära oss det vi vet idag. De har lärt oss respekt i möte med andra, de har lärt oss alla är lika mycket värda, att varje människa är unik och skall mötas med respekt.

Vi har vårt rödvin i glaset, och vi har ätit lite Kartoffelpfanne, inte av hunger utan av gemenskap.
Även om molnen är gråa utanför, och fler tonar upp sig i horisonten, så har vi solsken i vår lilla lördagsvärld.

Nu njuter vi av fred och frid och vardagens bekymmer är långt borta.

Trevlig lördagskväll tillönskas alla!

7 reaktioner på ”Lördagskväll #blogg100 #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s