Vidarekopplad skrivbordsprodukt #blogg100 #bloggswe

telefon-ringande

För ett antal år sedan på en arbetsplats jag då jobbade, så skapades det en ny organisation där en person på kontoret skulle sköta bemanningen nattetid. Denna person jobbade då från kontoret dagtid utan kontakt med oss som var på där på natten.

Denna persons kontakter med oss blev då via telefon och telefonen ringde ju när vi nattarbetare sov som bäst alternativt var på en annan arbetsplats där vi tillbringade viss del av dagen. Detta gjorde det då svårt att få tag i personal som kunde jobba och det jag upplevde var att personen gjorde ett sämre jobb än de som hade kontakt med oss på natten.

Helt plötsligt blev det mycket svårare för oss nattarbetare att få ledigt då det var svårt att få tag i ersättare.

I bland ville man inte jobba extra, då man kände att jag behöver få sova hela natten och tackade nej till extrajobb. Men också att man blivit beviljad ledighet en viss natt och därför inte hade någon tjänst den natten.

När jag sedan inte infann mig så ringde då nattförmannen och frågade var jag var. Jag är ledig, svarade jag…

I bland upprepade detta sig och jag fick en ursäkt av förmannen att det är så dåligt skrivet att jag kan inte läsa så jag hoppades att det var du. Vi något tillfälle var jag snäll och akut hoppade in och jobbade, för att hjälpa förmannen, jag var ju ändå redan väckt…

Men till slut blev jag så trött på att bli väckt så ofta när jag nu hade en av de få nätter som jag kunde få sova hela natten igenom. Så smart som jag är så vidarekopplade jag min jobbtelefon till dagplaneraren som var ansvarig medan min privata telefon blev avstängd hela natten.

Så när nattförmannen ringde mig, så vidarekopplades samtalet till dagplaneraren och denna fick ta emot nattsamtalet istället.

Jag blev frågad av dagplaneraren om jag kan begripa hur det är att bli väckt på natten när man skall sova.
Jag svarade, jag är fullt medveten om det och om alla sköter sitt jobb, så behöver ingen bli det.

Blev snabbt ordning på dagplaneringen som inte blev långvarig därefter.

Den som var skyldig till att jag blev väckt, blev själv väckt istället, och jag fick sova min skönhetssömn

4 reaktioner på ”Vidarekopplad skrivbordsprodukt #blogg100 #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s