När orden tar slut…. #bloggswe

Hanna-kopia

Jag är en av alla de som följde händelserna i Köpenhamn i helgen. Jag förfasades över vad som hände och såg med skräck på det som var ett angrepp på det fria ordet och demokratin. Jag är ju född på sextiotalet och har sett terrordåd som då utfördes av grupper som med ”bomber och granater” har försökt få sina viljor igenom. I takt med utbyggnaden av nät av olika slag såsom telefoni, internet mm, så har ju också övervakningen av grupper kunnat ske. Nu har dessa grupper istället splittrats och oftast utgörs de av en eller två personer som samtalar inbördes eller bara är tankar i en ensam persons huvud. Mot detta hjälper inte någon form av telefonavlyssning eller försök till att hitta några inlägg i mail eller sociala media.

Man vad tar det åt oss som betraktar detta på avstånd?
I stället för att döma denna terrorist och vara glad att polisen fick fast förövaren även om det var avliden form, så börjar vi att skicka ut signaler mot grupper av individer, invandrare, muslimer, judar mm.

Jag såg mamman på Facebook som hatade allt vad invandrare heter för hennes dotter hade inte fått socialbidrag den gången hon hade det svårt…
Varför skall en grupp människor behöva stå till svars för det?
Hur långt kan vi dra allt detta men att beskylla invandrare för vad den lokala sociala nämnden beslutat?

Vi såg hur vi den nioåriga pojken blev brutalt kvarhållen av en ordningsvakt på Malmö centralstation. Vi ondgjorde oss över det vi ansåg vara övervåld mot ett barn. Hur kunde en vuxen människa bete sig på detta brutala sätt mot en nioåring. Vi riktade skarp kritik mot vakten.
Helt plötsligt kom det fram att barnen var ett ensamkommande flyktingbarn och då vände vi kappan och frågade oss varför vakten inte spöade skiten ut ungdjäveln. Det som ena dagen var våld som inte tillhörde något en vuxen människa skall utföra mot ett barn, var nästa åsikt det inte var övervåld då ungen var flykting och hade både bitit och spottat på vakten. Då var allt våld plötsligt befogat och ännu värre, i underkant.

För mig tog plötsligt alla ord slut, jag tappade andan…
Jag kände samma smärtor i bröstet som jag kände när jag blev hånad på ett tidigare jobb…

Jag kunde inte försvara mig… Jag var mållös…

Efter de senaste dagarnas händelser, så fanns inga ord kvar i mig….
Vad är det som föder detta hat?
Varför väljer vi att hata grupper utan anledning.
De skyldiga skall straffas enligt svensk lag om det strider mot lagen. Då finns ingen anledning att ta till hat.

Jag funderade länge på vad som orsakar hat och idag kom hatet väldig nära mig.
Jag fick nys om ett instagramkonto där det stod:
”Hanna är en idiot – Hanna Är En Hora Hanna ska dö hjälp mig att göra så hon tar självmord”…

Jag var chockad men gjorde en anmälan till Instagram och ringde sedan polisen om kontot.
Polisen tog namnet på kontot dubbelkollade och tog sedan upp mitt samtal som ett spaningstips.

Efter några timmar tog Instgram bort kontot men det dröjde inte länge förrän ett nytt konto var skapat med nytt namn men med samma text…

Vad föder detta hat?
Mina ord har dock kommit tillbaka och jag kunde prata med polisen som tacksamt tog emot tipset.
Jag har nu också ord så jag kunde skriva detta inlägg…
Vi får inte låta terror tysta oss men vi får heller inte missrikta vårt hat mot oskyldiga personer.
Att en ensam terrorist gör ett attentat innebär inte att en grupp per automatik är medskyldig till det som hände….

En reaktion på ”När orden tar slut…. #bloggswe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s