På spaning efter våren – del 1

Jag tog idag en lååång promenad, en runda på en mil som jag inte gått på minst 20 år. Jag njöt i fulla drag och tänkte jag skulle skriva om denna i bloggen. Men på något sätt så tog det mörka som hände i Köpenhamn överhanden och gjorde dagen om ännu mera grå…

Detta blogginlägg gjorde att denna gråa dag nu på kvällen sken upp och gav de gråa molnen ett skimmer av guld.

Tack Olssons universum för att du finns!

Olssons universum

Jo, jag borde ha gått till gymmet, eller tagit en svettig tur på min spinningcykel. Men min själ ropar efter vår, sol, ljus och frisk luft! Trots massiv trötthet och gråväder fick det bli en promenad. Allt annat vore att ge upp totalt.

Förutom sedvanliga hundbajskorvar, cigarettfimpar och ölburkar i diket var det ganska klent med vårtecken.

Vårspaning 038

Vårspaning 055

Vårspaning 064

Vinterns stormar hade fällt träd som blockerade min väg. Skogen var tyst, så när som på det taktfasta ljudet av en resolut stavgångare. På första varvet hälsade vi, på andra varvet visade han mig jägaren som stod i sitt vakttorn på andra sidan myren. Med gröna kläder och röd väst. Efter 20 minuter hörde jag två skott som ekade mellan träden. Jaktlycka?

Vårspaning 080Annars var det ganska tyst. Ett svagt porlande från bäcken. Men ingen vind, inga fåglar som kvittrade. Stiltje i skogen. Jag tog en annan väg än vanligt efter Bratterödsspåret. Gick genom skogen…

Visa originalinlägg 46 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s