Hylla en OS-hjälte

I lördags var det dags att hylla vår OS-hjälte Nils van der Poel på torget i Trollhättan. Naturligtvis ville vi trygghetsvandrare vara med att både fira och öka tryggheten.

På olika sätt tog vi oss till torget i god tid. Medan en del samlades och vandrade från södra stadsdelarna in till torget, tog jag och de mina onödigt många bussar för att ansluta. Viktigt att visa upp sig, men även att träffa människor, prata med dem om hur när och var de eventuellt känner otrygghet.

Väl inne på torget så träffas vi och har kontakt med polis och ordningsvakter för att göra upp hur vi snabbast får kontakt med varandra ifall något sker. Därefter följde förberedelser för själva firandet.

Medan mina kollegor gick runt och delade ut svenska flaggor, så gick jag och Nussä (vovven) runt och agerade barnvakter. Nussä är väldigt social och många vill prat med honom och klappa honom. Då fick föräldrarna möjlighet att lyssna på det som sade från scenen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s