Tack Västtrafik

Den 9:e december fick bokningssystemet hos vissa taxibolag som kör färdtjänst för västtrafik, stora problem med att lösa färdtjänstresor.

Det var andra gången detta skedde att det havererade. Förra gången blev jag varse om det redan på middagen och kunde ta bussen till brors jobb för att hjälpa honom hem.

Denna gång var det värre då jag förstod att någon var fel, 10 minuter efter att bror skulle blivit hämtad. Jag ringde ”förseningslinjen” och förstod att det var stora problem igen, då väntetiden var enorm. Jag vågade heller inte lägga på luren för att ringa bror och informera honom. 😦

Medan jag satt i telefonkö så fick jag hjälp av Västtrafiks kundtjänst på FB. Vi gick snart över till att börja chatta via Messenger. Medan jag hörde ”tack för att du väntar” i luren, började undersöka hur vi skulle lösa det hela. Till slut kom beskedet att jag skulle beställa en privattaxi för att få hem honom. Vågade då lägga på luren. Ringde bror och berättade vad som händer. Ringer Taxi Uddevalla och berättar vad som hänt och de kopplar mig direkt till en chaufför så vi kunde prata oss samman. Han frågade om det gällde Thomas, och jag svarade ja. Han frågade om betalning. Det sköter jag när ni kommer hit.

Ringer bror igen och berättar att en bil är på väg och kommer om ca 10 minuter. Via chatten kom vi fram till att resan kommer att kosta ca 800:- och Västtrafik lovade då att stå för hela kostnaden.

Drygt en timma sen så kommer bror och jag får lösa ut honom med 1388:-.
Lite mer än de 800:- som sades från början. 😦
Dock var det viktigaste att bror var hemma.

Jag hade även via chatten fått dokument för att ansöka om förseningsersättning, där det stod att de ersätter max 1200:-

Nyfiken på vad som skulle hända så skickade jag in allt inkl originalkvitto till Västtrafik om resan och vår önskan om att få beloppet på 1388:-.

Igår kom beskedet att, efter utredning, stå för hela beloppet på 1388:-.

JIPPIKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s