Trygghetskvällen

Under veckan som var, samlades vi som arbetar ideellt med olika frågor för en festkväll. Vi var ett 100-tal personer, trygghetsvandrare, huvudkontakter inom grannsamverkan, tjejjourer, kvinnojourer, brottsofferjouren m fl.

Kvällen började med mingel för att träffa varandra, men också hitta nya kontakter.

Efter en stund intar vi våra platser i salen och där tar vårt kommunalråd till orda för att hälsa oss alla välkomna.

Sedan börjar det verkligen intressanta.

Sofia Persson och Magda Augustsson vill genom projektet ”Schyssta relationer” vända statistiken som i nuläget visar att många unga i kärleksrelationer utsätts för våld. Projektet utgår från Medborgarlöftet där Trollhättans Stad förbinder sig att utveckla och förstärka arbetet både förebyggande och behandlande gällande sexualbrott. Läs om projektet här.

Att tänka att 6 av 10 ungdomar utsätts för något form av våld och kränkningar, är i alla fall för mig en skrämmande tanke. Kränkningar är ju inte bara det man ser och hör, utan även via olika sociala medier, i tysthet.

Vill du veta mer om om näthat kan du läsa här på näthatshjälpen.

Därefter tog vår kommunpolis till orda och berättade om aktuella händelser men också hur polisen arbetar och agerar. Att få den informationen ökar också vår förståelse för deras bedömningar. I o m att vi också jobbar nära polisen i mångt och mycket, är det också viktigt att vi förstår varandra.

Efter alla mycket intressanta tal och föreläsningar så tog buffen vid. Ja, eller, vi fick alla ta en lott i en binge. Lotten visade vilket bord vi skulle sitta vid. WoW, vilken toppengrej. Nu fick man verkligen träffa andra personer och dela erfarenheter.

Jag vill rikta ett stort tack till Sofia Persson och Magda Augustsson, på enheten för våld i nära relation, VIN, för härliga samtal. Också ett stort tack att ni inte lämnar någon i sticket även om de ringer från fel kommun.

Tack för en värdefull kväll….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s