Orange day

För tredje året i rad har jag gjort en installation på torget för att uppmärksamma Orange day – internationella dagen mot våld mot kvinnor.

Första året när jag flyttade hit så var det bara personer från kommunen och vårdcentralen som sprang runt och delade ut kassar med texten ”stoppa våld i nära relation”. Samtidigt hade vi haft ett svårt våldsbrott utanför kommunhuset i just det ämnet.

Jag valde att göra en egen installation på torget med ljus och uppmaningen om en kommun fri från våld. I samband med att jag var med på en manifestation om detta i Trollhättan, som trygghetsvandrare, så pratade jag med kvinnorjourer och tjejjourer för att uppmärksamma det kommande år här i Lilla Edet. Även representant från Män för jämställdhet var med på noterna. Tyvärr kom den ett litet virus i vägen, så det blev liggande på is. Dock gjorde jag min installation på torget, som tradition.

I år har kommunen tillsammans med med grannkommunerna satsat på stort med massor av aktiviteter. Är glad över responsen i kommunerna, och min installation på torget i Lilla Edet, finns på plats.

Det är viktigt att detta uppmärksammas och Trollhättan gjorde en video där kommunalrådet presenterade arbetet och där det är ljuständning med representanter från kommunerna, polisen och jourer.

Finns också en föreläsning från organisationen MÄN, i ämnet en vecka fri från våld.

– Hur pratar vi med killar som använder våld? Föreläsning av Emilia Eriksson från organisationen MÄN – Föreläsning av Enheten mot våld i nära relationer – Musikunderhållning av Marcus GrandinKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s