Färdtjänst med strul

I fredags var det dags igen. Taxichauffören säger att betalar du inte kontant så får du inte åka med. Brorsan blir orolig och tittar på mig, och jag frågar varför…
Hela systemet är ur funktion, svarar han. Jag kan köra till bankomaten och ta ut pengar, så fungerar det. Jag ber att få swisha vilket godtas. Grinig på att skall det upprepas det som gjordes för ca 2 år sedan att det skall krånglas med brors resor igen.

13 februari 2020 var vi med i P4 Väst, just om strulande färdtjänst. Du kan lyssna på det här. Så det första jag gjorde var att kontakta Västtrafik om problemet, via mail. Fick ett ärendenummer. Går och lägger mig en stund till, då jag sovit dåligt på natten. När jag sedan vaknar ser jag rubriker ”Stora störningar i hela Sverige – taxitrafiken står still”.

Jag ringer bror och pratar om det och han berättar att de fick punktering på vägen till jobbet och han kom över en timma för sent. Och nu strular det med färdtjänsten igen.

Jag ringer Västtrafik och frågar hur det ser ut under eftermiddagen. Jo han finns på ett av de bolag som har problem. Frågar hur jag skall hantera det. Kan han ta sig hem på annat sätt så är det, det bästa. Tittar på klockan och det är sju minuter till bussen går. Rusar iväg och vovven springer bredvid och är jätteglad. Väl om bord med vovven i knät så ringer jag först bror och berättar vad som är på G. Därefter ringer jag Västtrafik och avbokar körningen hem. Får de igång bokningssystemet igen, så är det ju bättre att någon bättre behövande får bilen.

Vi möts på busshållplatsen utanför han jobb. Åker inte till Kampenhof där vi ser att vi hinner äta en hamburgare mellan bussarna.

4,5 timmar senare är jag och bror hemma. Vovven vill inte åka mer buss, för han fick nog. Lägger mig och somnar direkt med ett stjärtomfång som är större än när jag vaknade, och trots mjuka säten har jag träsmak där bak.

Skall bli kul att se vad Västtrafik svarar på min anmälan. Enligt dem så skall de fakturera resan om det är fel på deras utrustning och man inte kan betala med önskat sätt.

Spännande nästan jämt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s