Normbrytande beteende

För några veckor sedan var jag så glad över att promenera genom tunneln under 45:an med sin nya belysning. Detta skapar trygghet för oss som bor och verkar i kommunen.

I natt hände det, det som jag hoppades inte skulle ske, några har förstört.

– Jag blir så oerhört ledsen, men också rent av förbannad. Vi försöker på flera olika sätt, med de medel vi har, att göra det tryggare och finare i vår kommun och det vill någon eller några förstöra. Skadegörelsen är så klart polisanmäld, säger Jarno Tuovinen, produktionsledare på enheten stadsmiljö.

Jag känner mig lika bedrövad som Jarno 😦

I somras när vi fick ny belysning i tunneln i centrum tog det två dagar innan någon gjorde åverkan på belysningen.

Då var det i alla fall bra gjort så de fick inte ner något med byglarna blev böjda.
Under många nätter tog jag och vovven promenader där under nätterna när vi ändå var vakna, inklusive att vi gick ett varv runt skolan. Det var ingen rolig tid då det var mycket förstörelse och klotter runt skolan och gångtunneln. Nu har kommunen gjort stora satsningar på trygghet och arbete med att få bukt med problemen, vilket jag verkligen uppskattar.

Själv har jag haft flera olika samtal med både 112 och 11414 för att anmäla olika saker. Ett tag var jag nästan rädd att gå ut, för jag ville inte se mer skit, förstörelse, lustgaspatroner, klotter, trasiga fönsterrutor. Hur många timmar jag denna sommar har haft 112 i telefonluren för att hålla koll till patruller har hunnit fram. Ibland är också jag rädd…

Tyvärr ligger denna gångtunnel för långt ifrån där jag bor för att jag skall kunna ta en promenad nattetid, men att bli ledsen över det som sker, kan jag vara i alla fall.

Hoppas vi kan få fast förövarna för de förstör för så många andra.
Vi måste alla vara en del av lösningen.

Länkar till medier:


Länk till P4 Väst
Länk till TTELA
Länk till Lilla Edets kommun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s