Fantastiska Lilla Edet

När jag var riktigt liten så gick jag här på denna trappa och höll mamma i hand och så skulle men gå med ena benet på marken, och det andra benet på nedersta trappsteget. Efter halva vägen tog det nedersta trappsteget slut och man fick gå på ett annat sätt istället. Tror jag tjatade hål i huvudet på mor, när jag varje gång frågade varför det var så. Mycket har hänt under 60 år, men denna trappa finns kvar, och ibland smyger jag mig där på nätterna och går på samma sätt idag som då.

Mycket har hänt under alla år, både till det bättre men också saker som inte alltid är så positivt.
Ibland blir jag så trött på våra ortsgrupper på FB, då det ofta handlar om överfulla containrar för återvinning, stulna cyklar idioter, djävlarna och andra negativa epitet. Jag har dragit mig undan dessa grupper, då jag tycker det blir så negativ stämning. Jag har startat fler olika grupper för att kunna hålla kopp på att inte det spårar ut utan kan hålla en någorlunda god stämning.

En grupp som jag startade var ”Vårt vackra Lilla Edet”, för att visa att allt inte är så negativt i kommunen som det känns att många visar uttryck för. Genom att se vad folk interagerar på har jag försök få en lagom blandning på olika saker. Härom dagen delade jag några bilder från strandpromenaden som kommunen håller på att göra i ordning. Hade hoppats att kommunen självt hade informerat om det för att jag tycker att det var otroligt positiv och något som vi innevånare kunde vara glada för. Jag fotade lite som jag gör för att dag efter dag kolla förändringen. Den första kommentaren jag fick var att det såg för djävligt ut, den andra kommentaren var ”whataboutism” om varför satsar de där och inte här.

Jag försöker ge mina vänner positiv feedback, men jag väntar också att de skall ge mig tillbaka det samma.

På strandpromenaden har det lagts upp en natursten som har blivit en populär sittplats för många. På ett par andra ställen har det sats upp stockbänkar, både mer eller mindre underhållsfria. Behöver inte vara inköpta parkbänkar som skall skötas och underhållas, utan man kan ta vara på naturen själv. Samtidigt tycker jag att det är snyggt i naturen med dessa material. Vill gärna se liknande på fler ställen i kommunen. Vi är en liten kommun, och det finns mycket annat att använda pengar till, men man kan skapa trivsel med så mycket enkla medel.

Jag möter ju mycket folk på byn när jag är ute med vovven, promenerar eller andra tillfällen. Många är så otroligt glada människor, men så finns det personer som är bittra, kommunen gör ingenting och polisen skiter i oss. Jag ville visa att visst gör kommunen massa saker, och jag var glad att kunna visa att något positivt skedde, och då möts jag av tråkiga kommentarer.

Ibland känns det så tråkigt när man möter de negativa och ibland känns det som det bara är de negativa som finns på sociala medier. ”Göta älvdalens pärla – vi gör det tillsammans!” det är kommunens nya vision. Jag hoppas fler tar åt sig av det och att vi tillsammans kan göra det.

Bara här om dagen att kommunen hade sagt upp ett par lyktstolpar på en mörk plats, gjorde mig glad.
Men vågar jag skriva det, eller blir det något annat negativs som dras upp?
Jag brukar kontakta kommunen och tacka för något bra och positivt. De brukar bli väldigt förvånade och glada. Jag hoppas att snart få lite tillbaka av det. För ibland känner jag att även jag behöver få lite uppskattning. Jag är otroligt glad över att blivit utsedd till Vardagshjälte i TTELA-land, och jag vill gärna dela med mig av glädjen till de som gör så mycket i tysthet.

Ibland brukar man säga att det var mycket bättre förr…. Jag tror att vi människor var bättre förr 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s