Vit makt-propaganda

Vågar jag gå ut i byn? Var man än går i centrum så ser man tecken på vit makt-propaganda. Just nu känner jag mig inte trygg när jag ser detta.

Under några år på 70-talet kände jag mig otrygg i kommunen när orten och kommunen fick namnet Vilda Edet, pga den stora droghandeln som pågick då.
Men jag har sedan dess inte känt någon rädsla fast jag har sett hur dagens droghandel går till. Inge rädsla efter misshandeln när en man med skyddsväst knuffade in i räcket vid busstationens uteservering. Visst jag var mycket chockad efter händelsen men rädsla har jag inte känt. Men dessa märken över halva centrum, med spraymålade budskap typ detta, skrämmer mig.


När de första märkena som kom upp i kategorin där de gjorde Wilma från Uddevalla och att hon gjort till martyr i vid makt-kretsar och jag anmälde det till kommunen och fick följande svar:

Då känner jag rädsla. Nu är ungdomarna igång med sitt fredagshäng i centrum och jag skulle gärna vilja gå ner och hälsa på dem, prata med dem, vara vän med dem, men just nu känner jag rädsla. Vet inte vilket jag känner mest rädsla över, nazisterna glädje över att de är på frammarsch i kommunen, enligt dem själva i deras radio, eller kommunens bristande engagemang i frågan.

När man hör på nordisk radio att vi Edetbor mer eller mindre tar emot motståndsrörelsen med öppna armar, då börjar jag fundera på detta, är det bara jag som inte känner mig trygg? Är det bara jag som känner olust när jag ser dessa märken på butikens skyltfönter, utanför Folkets hus på elskåp mm.

Jag älskar denna kommun otroligt mycket, även under de år jag inte bodde här, men nu är jag rädd.
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s