Vända negativt till positivt

Många gånger har jag fundera på om man kan använda kärlek för att motverka hat. Om man kan använda ett positivt synsätt till att motverka en negativ attityd. Behöver man använda polemik för att för att vända saker.

Jag har ju delat mina bilder i olika grupper, numera även i den negativa ortsgruppen på FB, och nu ser jag att de mest hatiska mot samhället och mot mig, har böjart gilla mina bilder och inlägg.


Fontänen jag pratade om sist, har samlat människor i olika åldrar, kulturer och personer med olika livsstil. Ja det har blivit en mötesplats för integration.

Promenaderna efter älven och andra ställen har vi hjälpts åt till att hålla rent och plocka skräp. Samtidigt har vi sett hur nerskräpningen har minskat. Ja vi är flera stycken nu som tar tag i saker och ting

Trygghetsvandring i kommunen var också något som det fanns åsikter om.

Personligen tycker jag synd om personen som kämpade tappert med detta under flera år, i form av nattvandrare i föreningsform. Ja det blev även kritik mot mig. Visst, jag är med nästan överallt, men varför? Jo många bjuder in mig till att vara med. Det är sällan jag behöver böna och be.


Men hur blev det då med trygghetsvandrarna?

Jo ett underbart nyutbildat gäng trygghetsvandrare, och fler står på tur för att utbildas. Trygghetsvandrarna har ett lite annorlunda upplägg än nattvandrarna och arbetar med den upplevda tryggheten.

Jo, jag tror numera på möjligheten att skapa ett kärleksfullare samhälle, just med kärlek och omtanke.
Att ha olika åsikter behöver inte innebära hat mot varandra eller samhället, Sunda diskussioner, och respekt för varandra, är vad som krävs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s