Utomhussäsongen börjar


Visst låter det härligt med sommar sol och varma dagar. Grillen kommer fram grillskivan har marinerats och nu nät det dags att samlas. Underbart!

Men det finns också annats om kommer fram…

Nu under sommaren kommer vi Trygghetsvandrare att röra oss mer i området. Ett problem är att många ungdomar saknar manliga förebilder i sin närhet, men också psykisk ohälsa kan vara ett problem.

Det är sådant vi måste motverka. Mitt mål som trygghetsvandrare är inte att sätta fast så många som möjligt, utan att förhindra att fler hamnar i nerförsbacken. Att fånga upp dem som är i riskzonen. För mig som man är det också mycket viktigt att vara en bra och vuxen förebild i sammanhanget.

Visst kan kameror motverka förstörelse och andra synliga skador, men det motverkar knappast grundproblemet med knark och andra droger.  Där måste det finnas fler vuxna förebilder som man ser upp till.

I Lilla Edet hände detta i går kväll.

skada

Det viktigaste att motverka detta är integration mellan ungdomar och vuxna. Vi måste bry oss om varandra, kunna tala med varandra.

På 80-90-talet när jag jobbade som busschaffis träffade jag unga 13-14-åringar som kom med en flaska vin i handen. Den flaskan hade de oftast fått från sin ensamstående mamma, för att de skulle försvinna från hemmet, då mamman skulle ha herrbesök och inte ville bli störd.

Börjar med vin och fortsätter sedan med?
Vi får hoppas att alla inte går vidare med tyngre droger, utan att dessa unga får den hjälp de behöver.

En reaktion på ”Utomhussäsongen börjar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s