Inspiratör 5 – #MERmänsklighet

20190425_174610

Vad är sommarlycka och vad är det för dig?
Smaka på ordet, sommarlycka! Dela ordet, sommar och lycka, låter väl härligt.
Detta tog Marcus fasta på när han började fila på sin ide om gratis sommarlycka för barnfamiljer. Att få åka ut en dag på havet måste väl får vara lycka, och Marcus och familjen hade möjlighet att ta med dessa i sin båt. Sagt och gjort pratade med köp och säljsajten blocket som nappade på iden, hjälpte att skapa en annons och sponsrade den.

Då kände jag inte Marcus, på den tiden, men jag kommer ihåg hur annonsen spred sig bland mina vänner, både i form av screenshots och länkar på Facebook. När Marcus berättar om responsen på Blocket-annonsen och vi åhörare såg chockade ut, så nickade jag bara glatt, för jag vet redan responsen, och hur det nästan blev en epidemi bland vänner som delade den.

Från att bjudit med människor i sin egen båt, till att använda en skärgårdskryssare för att ge dessa barnfamiljer en heldag på havet, gick fort. Att hitta sponsorer till alla projekt var heller inte svår, utan de stod nästan på kö, så sommarlyckan kunde vara gratis.

Steget kan är långt från att se barn och ungdomar sitta på torget i tristess och fingra på mobilen, till att se samma barn och ungdomar ligga på rad på en brygga och fiska krabbor. Men har man ideerna, viljan och kraften, så är det inte långt.

20190425_185006

Marcus berättar om de svåra åren i sitt liv, vad som fick honom att ändra sig, men också att ta kraften från det svåra till att skapa något för sina medmänniskor. Jag känner så väl igen detta, människans kriser och kunskap av kriser formar ideerna, ideer till att utveckla oss själva och omgivningen.

Marcus engagemang gick snart över till en dialog oss alla emellan, så vi höll nästan på att glömma soppan. Soppan som skall skapa gemenskap mellan oss alla, behövdes inte för det ändamålet. Marcus väckte själv upp vår gemenskap, vår inneboende kärlek och empati.  Hans engagemang har redan väckt upp flera av oss, som gått från ord till handling. Ser redan att efterlysning på nallar finns ute på nätet, nallar som skall gå till barnen som har det svårt.

Hans två ledord, barn och gratis, har lyft honom, där hans engagemang har format många gratis engagemang för just barnen. Första gången jag träffade Marcus var på Fallens dagar i Trollhättan, där han hade en hinderbana för barn, en hinderbana där sponsorer ställde upp för med tillbehör, där frivilliga kom för att hjälpa till att genomföra aktiviteterna. Och det viktigaste av allt lyckliga barn och föräldrar, föräldrar som var lyckliga över att kunna ge barnen något de tyckte var roligt, utan att behöva tömma plånboken.
Detta mina vänner, detta är sann sommarlycka

facebooksidan och på hemsidan kan du läsa mer.

Tack Marcus, du är en sann hjälte!

37693731_274444813149668_7750082436238671872_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s