ArtScape Saga

Artscape_460x300

Artscape är ett konstnärsprojekt där konstnärer från hela världen skapar unika konstverk i stadsmiljöer. I årets projekt ingår Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

För några år sedan när grannkommunen firade 100 år, så hade de också konst uppåt väggarna, vilket var oerhört intressant att följa. Jag kommer nu att följa detta projekt minst lika mycket, eller kanske ännu mera, då jag har gångavstånd till hela området i Lilla Edet. Förutom att dokumentera arbetet via bilder och samtal med konstnärer och nyfikna, så kommer jag också att försöka vara behjälplig med allehanda uppgifter under denna period.

Jag bara njuter av denna form av konst, så lättillgänglig för alla. Det räcker med att gå ut på byn, för att uppleva detta, dygnet runt utan öppettider, utan inträde, utan bekymmer.
Jo jag har ett bekymmer och det är att ja måste jobba och sova. Annars hade jag nog varit där dygnet runt.

Projektet genomförs av Artscape i nära samarbete med de deltagande kommunerna och Nordsjö färg och med stöd av Västra Götalandsregionen. Artscape är en ideell kulturorganisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Artscape genomförde bland annat Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014, Skandinaviens största urbana konstprojekt i Göteborg 2016 och ett av världens mest omfattande gatukonstprojekt i Värmland 2017.

Den första konstnärerna som kommer att arbeta här i Lilla Edet är Ares.
Några av hennes verks på Instagram kan du se här och även längre ner på sidan

Ares är en svensk konstnär som har skapat konst som du bland annat kan se på väggar i Göteborg. Hennes konst präglas av detaljerade målningar av djur och natur i närbild, i samspel med klassiska grafittiinslag. Hon arbetar även med både klassiska och futuristiska motiv, och skapar därmed en bred variation av verk.

Vill du ställa upp som volontär här i Lilla Edet?

Volontär – ARTSCAPE SAGA?

Har du gott om tid och vill bidra med din hjälp till festivalveckan?

  • Läsa sagor för barn och vuxna vid olika tidpunkter under veckan
  • Sätta upp bord och stolar så att allmänheten kan sitta och titta på när väggarna ska målas
  • Servera fika till allmänheten vid väggarna
  • Sprida information

Volontärerna får en fin t-shirt och njuta av en god middag tillsammans med de andra en kväll ett par veckor efter festivalveckan.

Här är länken till anmälningsformuläret. Skriv Volontär rubrikfältet och sedan ditt namn och dina kontaktuppgifter. I rutan för aktivitet kan du skriva vad du vill hjälpa till med. Strunta i de andra frågorna.

http://lillaedet.se/upplevagora/evenemangochaktiviteter/tipsaossomevenemangochaktiviteter.895.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s