Christian Wass – inspiratör

20190212_201228.jpg

Att trollbinda är det få som kan, i alla fall såsom Christian Wass.

20190212_201253.jpg

I ett fullsatt Folkets Hus här i Lilla Edet hörde man en knappnål falla, en mobil vibrerade i någons väska, jag dessa ljud var i det närmaste öronbedövande när Christian Wass hade sagt sig första mening på scenen. Ja ärligt, man satt och höll andan, för vad som komma skall.

Mai Lundell som under parollen #MERmänsklighet dragit igång detta projekt med soppa och samtal, så var Christian Wass vår Kick off. Med hjälp av sponsorer kunde detta evenemang genomföras utan kostnad för besökarna, och efter en trög start så gick biljetterna som smör…

Christian som berättade om sin första tid, med drömmar om framtiden, kom till den ödesdigra dagen då hans liv förändrades för alltid, i alla fall till viss del. En rullstol är han bunden till, men drömmarna att förverkliga, finns kvar och växer sig starkare. Den kraften har vi alla, om vi vågar ta fram den. Ännu en knappnål faller till golvet och studsar tre gånger, innan den lägger sig still.

Trots att Christian var förlamad i nästan hela kroppen, så trodde han att hans vilja skulle få honom till att promenera ut från sjukhuset precis som inget har hänt. Denna tanken fanns kvar i honom ända tills den natten han vaknade av att kudden var våt av tårar, då insåg han, att så inte skulle bli fallet. Jag kan skriva under på det, jag har gått igenom samma sak, fast mitt handikapp syns inte utanpå. Men det är faser vi alla behöver gå igenom efter traumatisk händelser och upplevelser.

20190212_211457.jpg
Jag skall inte förstöra Christians berättelser utan han skall få berätta själv, så gå och lyssna på honom, eller läs hans bok.
I mitten på sin rullande tron har vi Christian som har ett hemligt knep för att hålla sin hy ung och vacker. Gå upp i vikt sakta men säkert så att skinnet håller sig slätt, är hans recept.
Till höger, Mai Lundell, som drog igång hela detta projekt med denna Kick Off. Hennes motto, underverk utförs medan ni väntar, mirakel tar lite längre tid.
Till vänster, Ulf Wetterlund, en av två springpojkar, och en fantastisk människa och ett hjärta av guld.

Lilla Edet, visst är vi FANTASTISKA!

Länk till Christians FB-sida.

Våra sponsorer som gjorde detta möjligt.
snip_20190213044623

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s