MERmänsklighet – Vi har kraften

När jag var 4-5 år var farfar, mor, far och jag ute på åkern och skördade havre. Vi hade spänt hästen före självbindaren, farfar satt på pallen och styrde och mor och far staplade upp kärvarna för att torka. Jag, vad gjorde jag? Jag lekte och var glad och trivdes och sprang runt hela tiden ända tills jag ramlade och självbindarens ena hjul gick upp på min mage, där den stannade. Farfar var fort nere på marken och lyfte upp sidan så att jag blev fri och kunde komma upp på benen igen, oskadd, men var säkert chockad av händelsen. Farfar blev min hjälte och vilken KRAFT han hade som orakade lyfta den (den vägde inte mycket). Att sedan Astrid Lindgren gjorde en saga av händelsen och kallade farfar Pippi, är en annan historia 😉

Farfar är fortfarande en hjälte som har kraften, i mina ögon, men det finns många fler hjältar som idag delar platsen med farfar.

En av dessa hjältar, som gärna försöker få oss att inse att vi alla har den kraften är Christian Wass. Christian som i 20-års åldern råkade ut för en dykolycka och blev delvis förlamad, valde att använda den kraften för sin egen del men också försöker sporra oss andra till att ta fram den kraften.

Under våren kommer jag och ett par kompisar att arrangera möten där inspirerande personer kommer att delta med vad de själva kan göra för att öka vår kraft.

En av de som kommer att berätta är Daniel Johansson, Rosa Mannen, som dragit igång sitt eget projekt Dator till Flykting.

En annan person är Marcus Göthberg som dragit igång projektet Gratis sommarlycka till barnfamiljer.

Vi drar igång det hela den 12 februari med Christian Wass i Folket hus i Lilla Edet, kl 19.00 med föreställningen Mindfuckness. Innan föreställningen finns det också möjlighet att äta en god soppa som Lilla Edet-hjälpen/Verdandi ställer upp med.

2 reaktioner på ”MERmänsklighet – Vi har kraften

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s