Återvinningsstationsfascination

Jag kan inte låta bli att fascineras av hur mycket en skräpig återvinningsstation kan engagera människor på FB.

Visst är det bra att det kommer upp en debatt om detta, men debatten består oftast av ”arga gubbar”, idioter eller andra mindre trevliga ord. Blir sällan något resultat av detta, och hur vi skall komma till rätta med problemet. Samma sak ok en vecka när en ny bild kommer upp, men samma visa gång på gång. Hur tar vi detta vidare för att komma till rätta med detta? Jag håller med personerna att det många gånger ser för djävligt ut, men hittar vi ingen lösning på problemet så kommer det att fortsätta, är min erfarenhet.

Jag tillhör den skaran som gärna plockar upp efter mig själv och andra, men vi syns inte, inga tack eller uppmuntrande ord mm. Visst är det bra att uppmärksamma problem, men när jag ser resultatet så blir det sällan någon lösning på problemen.

Hur löser vi dessa problem. När jag delar något från exempelvis ”Håll Sverige rent”, så blir det sällan någon reaktion, varken gilla eller kommentarer. Men motsatsen engagerar…

Varför? Ja jag fascineras lika mycket var gång…

2 reaktioner på ”Återvinningsstationsfascination

  1. ogamotoga

    Här där jag bor finns många tunnor ganska tätt placerade … men tro fasiken folk slänger flaskor, burkar och annat skit överallt runt istället för att gå en extra meter och slänga i tunnorna … förstår inte det. 😦
    Ser förjävligt ut mellan åt/ofta i diken och runt sopstationerna. Och det är inte råttor, vildkatter eller fåglar som rotat och slängt ut skräpet som vissa säger … Ledsen kan man bli.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s