Trädgårdsarbete

De senaste dagarna har ägnats åt trädgårdsarbete. Ingen skugga skall falla på hyresgästerna före oss, men nu har vi tagit tag i jobbet att öppna upp trädgården till en grön oas. Allt är inte grönt utan även vissa partier som är gula, om det sedan beror på brist på klippning eller brist på väta, vet jag inte.

Att trädgården nu är inhägnad och att Nussä inte kan smita, är skönt, men att också ha en någorlunda välskött gräsmatta och trädgård är skönt. När slåttern väl var gjord och gräsklipparen fick arbeta efter kanterna hittade vi vinbärsbuskar, rabarber pioner och stubbar. vi fick också klippt ner en del buskage och hittat en bra plats för mattpiskställningen. Det känns skönt att ha fixat detta, och att det blir en villaträdgård igen.

Samtidigt som man går efter gräsklipparen rullar tankarna i skallen hur man vill utveckla den, så den blir finast i grannskapet. Sitter emellanåt på Pinterest och får idéer om hur. Men men, allt har en början och Rom byggdes inte på en dag. Så vad det blir till slut, får framtiden utvisa.

6 reaktioner på ”Trädgårdsarbete

  1. Som vår tomt på landet, där var inget planterat, men överväxt av träd och sly. Maken och sonen har huggit ner, det grövsta har vi hyrt folk som tagit ner och än håller maken på med sågen. En stor gräsmatta har han anlagt, nu är det snart ännu en på gång. En åretruntboende har grävmaskin, så vi hyr in honom, nu är det tomten framför huset vi byggde till ungarna som ska fixas. Stenar och stubbar ska bort, sen hälla över sand och så jord. Själva såningen får vi ta mot slutet av sommaren när vädret blir regnigare, blir ju inget gräs utan vatten och det är vattningsförbud på landet. Vi bor ju inte där året runt, så det vi sår måste vara sånt som klarar sig själv. Ingen av oss är väl heller ”trädgårdsmänniskor”, fast jag älskar det mesta som växer.

    Gillad av 1 person

    1. En stubbe var så murken så den fick jag upp med handkraft. Två stubbar skall jag be grannen som har motorsåg att jämna till på topparna så får det bli för blomurnor. Den sista stubben får jag ställa någon konst på. Nu skall berget/kullen rensas så jag får bort slyet, och får en plats för en ljugarbänk. Och rensa bort en del så det blir bra utsikt. Men som sagt, det lär ta ett tag.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s