En riktig soppa

20180328_110337.jpg

Många är de kyrkliga församlingarna, i alla fall här omkring, som erbjuder sopplunch på onsdagar. Ett ypperligt tillfälle att få magen mättat i sällskap av nya och gamla vänner. För mig som är dagledig är det ett ypperligt tillfälle att vårda sina sociala kontakter.

Det finns eldsjälar som ställer upp varje vecka med recept, inköp och sedan tillverkning av en eller flera soppor. Visst smakar det bra med en värmande soppa i goda vänners lag. Ett lågt pris, gör det extra trevligt, då det oftast handlar om 20 kronor i självkostnadspris, och då ingår smör, bröd med pålägg och kaffe och kaka till efterrätt och inte minst dagens ord, som har anknytning till svenska kyrkans tro.

Här görs ingen skillnad på folk och folk, utan alla är välkomna så länge man delar kyrkans värderingar. Skulle gärna se att de olika församlingarna har sin soppa olika veckodagar, då det inte infaller samtidigt, så man kunde alternera mellan dem, och inte varje vecka besluta sig för om vart man skall gå. Kommer man som ny till en ort, är det ett fint mål att kolla upp hur det är på denna plats med sammankomster, för alltid hittar man nya trevliga personer som värmer hjärtat. Även om det är vår tro som för oss samman, så hittar vi ju oftast så många andra beröringspunkter som betyder så mycket. Är man social och bjuder mycket på sig själv, så kan en enkel sopplunch bli en himmelsk fest.

Jag som går och åker kollektivt, ser ju gärna till att besöka en kyrklig sammankomst på stället, i väntan på buss. Ett suveränt sätt att lära känna folk, nya människor, som sätter avtryck. Många är de som känner igen mig från föreläsningar men även från de arbeten jag har haft som ”offentlig” person. En del frågar var de har sett mig, då de känner igen mig, sedan börjar man leta efter beröringspunkter som för en samman. Förr kunde jag skylla på att jag var busschaufför och många kände igen mig därifrån, men nu är det andra ställen de har sett mig på, och det är alltid spännande.

Så vill du lära känna nytt folk och hitta nya vänner, så är det bra med soppa.

En reaktion på ”En riktig soppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s