Blir vår i år också….

I höstas gjorde SVT:s vädergubbar ett försök till att berätta hur vintern skulle bli. Lite kallare än normalt var deras spådom. För oss här vid Vänerns sydspets såg vi inte mycket av det, och jag trodde deras ”spådom” gick om intet, då kommer vintern och det med besked. Mycket snö, och en hel del minusgrader. Kommer inte exakt ihåg hur SVT berättade, och hur lik sanningen det blir/blev. Jag började misströsta om vår och hade ingen lust att gräva mig ner under snön för att leta vårtecken. Nu har det varit på plussidan några dagar och mycket snö har förunnat på sina ställen. De djupfrysta vårkänslorna började sakta knoppas. I går kom, via radion, att det första strandskatan har setts vid bohuskusten och i dag kom beskedet att första tranan har siktats vid Hornborgasjön, så än finns det hopp 😊

4 reaktioner på ”Blir vår i år också….

 1. Det fanns en app på klart.se ”Sveriges bästa väder” för ett par år sen och jag försökte kolla på lokalt väder i Gävleborg , Sandviken. Jag ville besöka mor om det skulle bli regnfritt och lite sol, för annars ville hon inte gå ut. Jag tyckte att promenad var en viktig bit. Men det stämde nästan aldrig, inte ens dagen innan!
  Klart.se kunde visa sol på eftermiddan ifall jag kollade på förmiddan men sen när jag kommer fram till boendet så regnar det och ingen sol, hur molnigt som helst.
  Det hände flera gånger. då förstod jag att det funkar bättre att bara lyfta blicken mot skyn på förmiddan.
  Klart.se ville få in förslag om förbättringar och det fick dom från mig… Jag föreslog bättre väder, att dom skulle visa sol varenda dag och högst en regndag per vecka. Då skulle ”Sveriges bästa väder” stämma.
  Det kom ett muntert svar i alla fall.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s