Har fått tack-o-mani

snip_20171122171408
Tack! Ja det är ett ord som jag tycker många saknar.
Någonstans på vägen in i IT-åldern så har ordet försvunnit.

Har någon sagt något bra på Twitter, så vill jag berömma personen. Han någon delat något bra på Facebook, så vill jag uppmuntra det. Men jag tackar prästen efter gudstjänsten/högmässan, säger tack till kantorn, värd och vaktmästare.

Säger tack till busschauffören och tackar för en bra resa, likaså konduktör och lokförare på pendeln, om jag får möjlighet. Tackar i affären mm.

Varför det, frågar någon, du har väl fått betala för resan, för varorna etc.
Visst har jag betalat, men måste det utesluta lite vänlighet?
Vänlighet kostar inte mig något, men kan betyda så otroligt mycket för mottagaren.

I dag gjorde min lokalradio ett bra reportage och jag mailade reportern och tackade.snip_20171122111736
När jag nu ser hatet spirar mot radioprofilen, så skickade jag ett tack för alla bra program hen gjort. Numera pågår drev mot personen, och jag vet inte vad som är sant och inte sant, men anser att radion har nog gjort rätt bedömningar, och då ev får sitt straff, så ingår det inte i mitt inre att även jag skall straffa. För oavsett det som hänt bakom kulisserna, så har programmen varit bra.

Så jag kommer fortsätta att tacka, om jag anser att det är något att tacka för.

Så TACK alla!

4 reaktioner på ”Har fått tack-o-mani

  1. Tack själv! Och visst är Tack ett litet ord som alltför ofta glöms bort. Det kostar inget att använda men ger ändå rejäl ränta många gånger! Tack har ett ungefär lika bortglömt syskon, Förlåt… Båda behövs.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s