Att göra rätt, fel….

snip_20170925180359

I lördags var jag i Mellerud och förståndig? som jag är valde jag att åka kollektivt dit.
Ja, av flera skäl, miljön en viktig detalj för mig, men också att jag behöver röra på mig av hälsoskäl.  Förbereder mig i god tid och kollar upp hur förbindelserna mellan Trollhättan och Mellerud är. Ser att tågförbindelserna är mycket snabbare så jag väljer den vägen. 65:- är också ett överkomligt pris. Parkerar på lämpligt avstånd från stationen för att få en lagom promenad. Några minuter innan avgång plockar jag upp mobilen, tar fram appen och knappar in hur jag vill resa. Får frågan om jag vill köpa biljetten för 65:-.

Kliver in på tåget och tar plats i djurkupen. Efter en stund kommer tågvärden och vill se biljetten. Tar fram mobilen och och visar upp min giltiga och akiva biljett. Hon berättar snällt att biljetten INTE gäller där…
Jag tittar förvånat upp och säger att jag har köpt den på villkoren som står på Västtrafiks sida. Hon berättar snällt att biljetten gäller men att SJ inte får betalt för den. Hon säger sedan med ett leende att hon slänger av mig på nästa hållplats (som är Mellerud).
Jag behövde inte köpa en SJ-biljett.

Det retar mig att jag betalat 65:- för en biljett som inte gäller där jag köpt den,och det retar mig också att SJ som jag gillar heller inte får betalt.

Börjar leta på Västtrafiks sida efter vad som gäller, men hittar ingen information 😦
Skriver sedan till Västtrafik på FB och frågar….
snip_20170925183626
Får följande svar:

snip_20170925183820
Men fortfarande retar det mig att jag inte hittar rätt information hos Västtrafik.
Laddar ner tidtabellen för aktuell sträcka….
snip_20170925180219
På tabellen avgår tåget från Trollhättan 11:52.
Den turen är skuggad och där gäller INTE kontoladdning eller enkelbiljett.
Kontoladdning gäller dock på SJ Regionaltåg. De är ett regionaltåg jag åker, och appen som jag betalar med skall ersätta kontoladdning. Och ett kort med kontoladdning har jag hemma med 200:- på, men vad gör de när jag sitter på tåget?
I dag var jag i Västtrafiks butik i Trollhättan och frågade. Jovisst skall även appen gälla på aktuellt tåg, alla andra har fel.

Nu skall kundtjänst och även butiken gå på berörda avdelningar och parter för att de skall bli rätt. Men hamnar de 65:- kronor jag betalat för biljetten rätt, eller har jag plankat på SJ? Ärligt vet jag inte, men jag har gjor mitt bästa för att göra rätt för mig…

3 reaktioner på ”Att göra rätt, fel….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s