En superhelg

Helgen som var, var det årets turisthöjdpunkt i Trollhättan. Ja det var Fallens dagar, som är en turistmagnet för många från när och fjärren. Jag jobbade lördagen, men vi hade en stund på oss under fredag eftermiddag för att gå runt i staden och sluss/fallområdet för att se vad som hände. Skulle egentligen gått som trygghetsvandrare men iom brors sjukdom avstod jag detta och ägnade mig åt honom istället. På fredagen var det rätt så lungt jämfört med hur det brukar vara, och jag hade inget emot det, då det gick att komma fram i trängseln. Det gillade jag… Vi fick se kraftprovet, och målgången. Kraftprovet är inledningen på Fallens dagar och är en löpartävling för elit och vardagsmotionären. Banan är drygt 11 km och går från fallområdet till Strömslund för att sedan gå på småstigar ner till kraftverket och sedan vidare till slussområdet innan man återkommer till fallområdet. En härlig stämning bland publiken som klappade händer för var och en som kom närmare målgången. En del sprang medan andra promenerade i lugn takt.

Vi tog oss till Trollhättans kyrka för vätskekontroll med bulle och kaka 😉

Där träffade vi mycket känt folk och fick prata med alla kända och okända och även Nussä var nöjd, för det är så många små och stora som vill prata med honom. Det gillar han, och särkilt att bli klappad och kliad under hakan. Fundera varför ingen vill klappa klia mig… 😉

Åter in till centrala staden för att kolla in knallemarknade och öltälten. Även där blev det prat med flera personer. Trygghetsvandrare, poliser och kyrkan hjälptes åt att ge trygghet i folkvimlet. Härligt!

Snart blev det hemfärd för att jag skulle jobba sista natten innan semsetern.

Lördagen blev det buss upp till staden för att jag skulle kunna få mig lite öl jag också. Oftast får jag se på när bor svingar bägaren samtidigt som jag smuttar på min damcykel. Nu var det full rulle på stan, och trängseln var stor. Blev kort lina på Nussä, få vi inte fällde krokben på för många turister. Pratade med alla härliga politiker som har hjälpt mig under åren med mor och att ta striden. Tittade på mininöjesfältet, åt vildsvinskebab (mums) och det blev mjukglass och inte minst Bolinsglass med hemmahamnen här i stan. En efterföljare till Trollhätteglass.

Provade stämningen i öltälten med att dricka en stor stark. Inte ofta jag kan göra det här, men nu hade jag chansen. Ner till fallområdet och pratade med Marcus på sommarlyckan. Kommer ett inlägg om det lite senare. Lyckliga barn ger lyckliga föräldrar och det behöver inte kosta pengar, lyckan kan vara gratis. Vi tittade på fallen, inte ofta man gör det under dessa dagar och trängs med turisterna, när man kan se det under hela sommaren utan att trängas. Pratade med vänner inom FRO, som hjälper till med säkerheten vid fallpåsläppen och så vidare. Så mycket frivilliga krafter som förgyller hela evenemanget. Trollhätteborna är ett hjälpsamt folk, och det värmer. Ytterligare en öl, innan vi gick vidare till torget och lyssnade på uppträdanden. På torget är det de stora artisterna som har sina uppträdanden men i Cirkus cirkus det är där man hittar aha-upplevelserna och de små artister som kan vara mycket mer intressanta. Där finns också ett annat hjärta och samhörighet mellan artister och publik. Ytterligare en öl i ett tält innan vi beställde färdtjänst hem…

Vi var inte ensamma om att vilja ha en bil, så vi hann med ytterligare en öl i ett annat tält på väg till torget och den väntande bilen, som vi fick vänta på…

Söndagen gick i musikens tecken med gudstjänt i en av våra kyrkor. Jag och vovven gick 7,5 kilometer för att vara med på den. Hemåt igen för att njuta av en stund på sängen innan det blev kyrka nummer två och en fantastisk spelning mellan kantorn och en fenumenal trumpetspelar. Tanken först var en annan kyrka där en stor svensk artist skulle sjunga. Men en för mig okänd norsk trumpetare och en församlingskantor bjöd på en musikalisk upplevelse. Så varför gå över ån efter vatten, när vattnet kommer hit. Är så glad att vi åkte dit istället, så vi fick uppleva detta. Kommer i bloggen om några dagar. Därefter blev det kyrka nummer tre med klassisk musik på gitarr. Det också en upplevelser utöver det vanliga. När inte kyrkorna kan enas om att ha evenemang olika dagar, så är det gott att de inte samordnar sig med tiden, så man hinner byta kyrka emellan.

Dagen avslutades med ett gemensamt glas vin på altan och prat om vad vi upplevt under helgen. Nöjda somnade vi med leende på läpparna och varma hjärtan. Underbart start på semestern.

2 reaktioner på ”En superhelg

  1. Ni tog er in till stan och en annan höll sig borta från stan… För mycket folk o röra för min smak. Fast det verkar ha varit ganska lugnt iår – vi brukar höra betydligt mer av det…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s