Spelmansstämma I Askeröd

20170527_152547En synnerligen aktiv helg i kulturens tecken var det för bröderna Larsson. Vernissage i området keramik, amatörteater i form av Ronja Rövardotter, men även en spelmansstämma hann vi med. För 40:e gången var det spelmansstämma i Askerödgården, och det var skönt att den var  tillbaka på sin ursprungliga plats efter att ha varit på rymmen i tre år.

Askerödsgården ligger mellan Lilla Edet och Trollhättan, på Hjärtumssidan, som vi säger här. Det är en gammal gård som bevarat sitt utseende genom årens gång och där förändringarna varit sparsamma. Förutom en mysig plats så är det också en plats med tradition just för musik. I och med att jag värnar vårt svenska kulturer så vill jag gärna bevara detta genom att vara med om dessa evenemang, å det ä en del av vår tradition, vilket jag älskar.

På Askerödgården möts individer och perspektiv. Och det är i dessa möten som en levande landsbygd för stora och små invånare norr om Hjärtum skapas. Här finns vackra idylliska platser att njuta av och möjlighet att inandas landsbygdens historia och kultur.

Så var så god, njut av musik och vackra bilder!

2 reaktioner på ”Spelmansstämma I Askeröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s