Dagens goda tanke

Den första maj fick jag en ide, jag ville prova. Varje dag tweetar jag ut dagens goda tanke till en person som sagt något bra i positiv anda och ger den personen lite extra uppmuntran. Jag tror vi behöver mer positivitet runt omkring oss som gör livet lite lättare. Positivt för mig är när vi kan använda en sund debatt utan att behöva lägga grova, förolämpande och ibland svordomar åt personer. Även om vi inte har samma åsikter i allt, så måste vi ju kunna prata sakligt om händelser och företeelser.

Ja, jag är kanske lite av rebell, jag har kanske radikaliserats och jag vill också bomba människor, men jag vill göra det med ord, kärleksfulla ord och tankar.


Ja, jag vill gärna vara den som strör rosor omkring mig. Det är så lätt att vi hamnar i en negativ nedåtgående spiral som tar oss mot avgrunden. För mig är det viktigt att dela med mig av det goda, vilket jag försöker göra i bloggen, även om jag också tar upp saker som kan diskuteras. På samma sätt följer jag olika bloggar som har samma syn på livet. Ja det är livet som är viktigt.
Har två bloggare en på högerkanten och en på vänsterkanten, och de är så lika varandra så jag blir nästan mörkrädd…. DE försöker hela tiden hitta fel hos alla andra och särskilt hos varandra. Ibland är det nyttigt att läsa även dessa bloggar för att få lite distans till verkligenheten, i alla fall så som jag upplever den.

Ni som följer mig, via bloggen och kommenterar här, på Twitter och på Facebook och på andra ställen, vet att jag kan glädjas åt tulpanknoppen som slog ut i morse. Jag gläds år att kunna sitta med mitt lilla bluetoothtangentbord på altan i vårvärvärmen och skriva detta på min läsplatta medan jag hör robotgräsklipparen göra sitt arbete i trädgården.


Ja, solen den som lyser på himmelen och den som finns inom en, låta de lysa alla dagar. Dagar som är gråa måste vi låta den i hjärtat lysa ännu mera, för vi vet att solen ändå finns där och kommer åter och laddar oss med positiv energi.

Så låt oss gemensamt sprida det fina som trots allt finns omkring oss.

3 reaktioner på ”Dagens goda tanke

 1. ”Små, små ord av kärlek sagda varje dag sprida över hemmet solsken och behag” de orden har jag en gång broderat på en väggbonad. Tyvärr ligger den numera i ett skåp … Lite beröm skadar ingen bara det är äkta.

  Gillad av 1 person

 2. Tänk om alla kunde göra så! Jag vet med mig att jag är dålig på att berömma själv, men jag försöker ändå låta bil att gnälla på folk och smutskasta o.s.v. – alltid en början! 🙂
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror vi MÅSTE göra så…
   Jag tror inte på idén att när vi har några extrema på högersidan som tweetar och vänstersidan svarar med ord som rasist, nazist, idiot eller djävla idiot. För mig blir båda sidor lika extrema. Jag är också oerhört kluven i debatten om vem som skall få ställa ut på bokmässan. Vi har något av det finaste som finns i detta landet och det är också i grundlagen, dvs yttrandefrihet.
   Däremot MÅSTE vi få anmäla ex vis hets mot folkgrupp, eller de undantag som sker i debatter.
   De enda som tjänar på debatten om vem som skall få ställa ut och inte ställa ut på bokmässan, det är just de debatten handlar om. De jublar ju för uppmärksamheten. Det är nog agendan de har, just för att skapa uppmärksamhet, inte att ställa ut. En vän jag har är ju Niklas Orrenius. Isållet för att kommentera innehållet i det han skriver med okväsesord så skulle jag vilja berömma honom för avslöjandet. Tänkte ta upp de med honom. Får han hyllningen för det som högern har gjort, så tror jag det kan bli ett sabla liv.
   Vi måste höja dem som som visar empati och vågar säga emot, inte smutskasta andra sidan.
   Så tror jag vi måste arbeta inför valet. Det finns alternativ…

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s