Att jobba en löneförmån

Likaväl som jag inte gillar att jobba på senhösten när det stormar och regnet står som spön i backen eller snön yr och man skall ut på oplogade vägar, likaväl älskar jag jobbet denna årstiden. 

Visst, inte alltid så kul att gå upp 00.30 när klockan ringer, men jag tror inte det är så roligt andra tider heller. Får man vakna i sakteliga mak och får i sig lite kaffe, så säger jag inte nej…

Strax före två, ger jag mig i väg till mitt ställe. Startar med att sortera posten och sedan packar jag bilen mid post och tidningar för att ge mig ut på min 8 mil långa resa mot dagen. Älgarna vet man ungefär var de befanns sig dagen innan, och de rör sig inte så mycket under dygnet. Rådjur och hjortar har sina favoritställen. Även småvilt rör sig inte så mycket, så man är ganska säker. Under hela turen vaknar mer och mer djur och strax före fyra börjar vårens konser med småfåglarne. Hade det inte varit för jobbets skull, så hade man inte gett sig ut på vägarna för att ”carpe diem”.

Fotot är taget strax före fyra på morgonen och ungefär när jag kommer hem, så bryter solen de första strålarna över horisonten. Brukar skämtsamt säga att jobba som tidningsbud denna årstid är en löneförmån när man är med om hela naturens uppvaknande och förberedelser för en ny dag. Visst är det härligt att få uppleva detta.

När man upplever detta och morgonen är lite mer  ljummen, när man kommer hem, kan det många gånger vara lagom att byta skor koppla vovven och än en gång ge sig ut i naturen. Denna gång blir det då en promenad på någon mil under ett par timmar. Klockan åtta har man redan jobbat färdigt och hunnit gå dagens 16000 steg. Då kan man gå och lägga sig med ett leende på läpparna och sova några timmar till. Denna tiden sover jag gärna ute på altan i den friska luften, och det är så gott. Tänk vad mycket man får igen av att gå upp denna tidiga timma. 

Så varje jobb har sin charm.

3 reaktioner på ”Att jobba en löneförmån

  1. semestersol

    Du har rätt, att trivas med jobbet är en förmån som inte kan mätas i pengar. Jag är så glad att jag hittat mitt drömyrke och att jag nästan varje arbetsdag känner en positiv förväntan inför dagen. Det är inte alla som har den förmånen. 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s