Fredagsbön

20170428_135410

Normalt brukar jag ta av mig huvudbonaden när jag går in i en kyrka, men nu är jag i en moske, och då var det fotbeklädnaden som gällde.

När prästen i min kyrka säger Upplyft edra hjärtan till Gud”, så ställer jag mig upp för att visa vördnad för vår Herre.

20170428_133536

Här i mosken satt vi ner och böjde huvudet mot golvet som vårdnad. Det gjorde jag också för respekt till mina medmänniskor som fanns runt omkring. När Imamen längst fram i mosken läste bönen högt på arabiska, så läste jag ”Fader vår” tyst inombords.

Vem säger att det ena är rätt och det ena är fel?
När jag sedan var framme hos Imamen och pratade med honom, så sträckte han fram handen och hälsade på mig, vilket jag besvarade på samma sätt.
Imamen var från Finland, så vårt samtal blev på engelska. Jag berättade att jag är kristen och tillhör Svenska kyrkan, vilket uppskattades, samtidigt som jag sade att jag vill lära mig mer om Islam. Jag liksom många andra har mina fördomar, men istället för att sprida dem, väljer jag att lära mig mer om det, för att kunna bygga mitt kunnande på fakta, istället för ”fake news”.


Varför skall vi göra så stor skillnad på olika religioner när vi ändå har så mycket som förenar oss? Till syvende och sist är vi alla människor, bröder och systrar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s